Από μισοί Έλληνες....δυο τρίτα

Διαβάζοντας το υπόμνημα που παρέδωσαν οι «εκπρόσωποι» των Βορειοηπειρωτών, στη συνάντησή τους με τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστη Χατζηδάκη, πέσαμε από τα σύννεφα.
Στο υπόμνημα το οποίο υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας -παρουσία του προέδρου- και τον αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών, δεν ζητάνε την εξαίρεση μας από τον νόμο Κατρούγκαλου, σε ότι αφορά το θέμα της Εθνικής Σύνταξης, του άρθρου εκείνου που διαχώριζε του Βορειοηπειρώτες Έλληνες από τους Ελλαδίτες, αλλά την μείωση των προαπαιτούμενων χρόνων νόμιμης διαμονής από 40 σε 30.

Αναρωτιέται κανείς ποιος τους έχρησε εκπρόσωπους να διαπραγματευτούν για το πόσο λιγότερο Έλληνες είμαστε, γιατί αυτό έκαναν. Ζήτησαν να μην μας θεωρούν μισούς Έλληνες, αλλά δυο τρίτα Έλληνες, λες και είναι θέμα ποσοστού, λες και όλες αυτές οι διαμαρτυρίες γίνονται για 50 ευρώ, που πιθανόν οι ίδιοι να θεωρούν πιο σημαντικά από την περηφάνεια μας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν έτσι κι αλλιώς χάσει την επαφή με τον κόσμο εδώ και χρόνια, λογικό να μην ξέρουν τι τους γίνεται, αυτός που κάνει τον πρόεδρο των συνταξιούχων, εκεί που πήγε και μίλησε στη διαδήλωση, δεν κατάλαβε ο κόσμος από κάτω τι ζητούσε, δεν κατάλαβε τι έγραφε το υπόμνημα των συγκεντρωμένων στη διαδήλωση που παραδόθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο; Έγραφε μήπως πουθενά για το τι ποσοστό ελληνικότητας ζητούν;

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως «ηγεσίες» και «εκπρόσωποι» που δεν τις ακολουθεί κανείς, είναι πουκάμισα αδειανά και τίποτα καλό δεν μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς που -υποτίθεται ότι- εκπροσωπούν.
Τον μόνο ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν είναι αυτό του χρήσιμου ηλίθιου και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνθηκολογήσουν σε έναν πόλεμο που δεν συμμετείχαν.

Διαβάστε ακόμη:



Σχόλια