Το επίδομα ανασφάλιστων ομογενών και..ο Γκέμπελς


'Έκανε ρεπορτάζ λέει το " site των νεοφιλελέυθερων " για τις συντάξεις που κόβονται - εδώ κάπου θα έπρεπε να σταματήσουμε και να γελάσουμε όλοι μαζί, αλλά θα συνεχίσουμε γιατί συνεχίζουν οι αθεόφοβοι - των ομογενών της Αλβανίας από την ανάλγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κάπου εδώ θα έπρεπε να ξανά σταματήσουμε, διαβάζοντας όμως τις ανακρίβειες του κειμένου και τον πηχυαίο τίτλο του, θυμάται κανείς την ρήση του Γκέμπελς που έλεγε πως "Όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό".

Φαίνεται πως βρίσκει εφαρμογή.

Γιατί, στο κομμάτι των συντάξεων του ΟΓΑ για τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, μπορούμε να κατηγορήσουμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την μη πραγματοποίηση της υπόσχεσης στο βαθμό που δεσμεύτηκαν πριν τις εκλογές του Γενάρη 2015, αλλά είναι τερατώδες ψέμα να ισχυρίζονται κάποιοι πως η τωρινή κυβέρνηση έκοψε το επίδομα του ΟΓΑ. και να το διατυπώνουν αυτοί που μέσα από την αρθρογραφία τους τα τελευταία 6 χρόνια αδιαφορούν για οποιαδήποτε μείωση ή κατάργηση παροχής.

Να συμφωνήσουμε σε κάτι.
Το επίδομα-σύνταξη των υπερήλικων Ομογενών διακόπηκε το 2013 και εξ' όσων όλοι γνωρίζουμε, κυβέρνηση δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τότε..

Να συμφωνήσουμε επίσης σε κάτι άλλο.
Η σημερινή επαναφορά της τότε (διακοπείσας) σύνταξης του ΟΓΑ, μέσω του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν είναι αυτό που θα θέλαμε και δεν αποκαθιστά πλήρως την προ τριών ετών αδικία. Είναι όμως κάτι καλύτερο προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες από αυτό που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κριτική μας θα έπρεπε να οδηγείται προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών που απαιτούν χρόνο και έχουν κόστος.

Υ.Γ.1
Η βασική επιχειρηματολογία του site των νεοφιλελευθέρων αντλείται από την επιστολή του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων Αγίων Σαράντα και Δελβίνου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό (διανθισμένη βεβαίως κατά το δοκούν και χωρίς ευθύνη των αποστολέων). Μιας επιστολής που αναρτήσαμε στο blog μας γιατί θεωρούμε πως κινείται με αφετηρία την αγωνία των υπερηλίκων συνταξιούχων, θα θέλαμε όμως να σημειώσουμε δυο πράγματα.

Πρώτων, δεν ξεκινάς την επιστολή με την φράση "..προσπερνώντας κάθε τυπικότητα.."
ο πρωθυπουργός είναι θεσμός, το σημειώνω με σεβασμό προς τους αποστολείς. Και επειδή ίσως θα με διαβάσουν, θα ήθελα να μου στείλουν την τότε οργισμένη επιστολή, στον τότε πρωθυπουργό του 2013, γιατί κάποιοι κακεντρεχείς μου λένε πως δεν "προσπεράστηκαν οι τυπικότητες" τότε και δεν την θυμάμαι καν αυτήν την επιστολή για να είμαι ειλικρινείς.

Και δεύτερον, αν δεν κάνω λάθος, και στην προ 2013 κατάσταση απαιτούνταν η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα και σταματώ εδώ.


Υ.Γ.2
Έψαξα να βρω λίγο τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του συγκεκριμένου άρθρου του "site των νεοφιλελεύθερων" στο fb, ακριβώς γιατί γνωρίζω σε ποιους απευθύνονται οι συγκεκριμένοι και πως μας αντιμετωπίζουν (εδώ και 6 χρόνια πανηγυρίζουν για κάθε περικοπή), απλά στην δίνη της προπαγάνδας έτρεξαν μερικά κροκοδείλια δάκρυα.

Ενδεικτικά..

"Καλα τους κανανε, ολα τ επιδόματα να κοπουν"

"Επιτέλους"

Σχόλια