Ακόμη μια δέσμευση Μητσοτάκη

Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρχίσει να χάνουμε το μέτρημα για το πόσες δεσμεύσεις έχουν υπάρξει για το ζήτημα του ασφαλιστικού των Βορειοηπειρωτών, από μέλη της κυβέρνησης, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη.
Κοινό στοιχείο των δεσμεύσεων αυτών είναι πως συμβαίνουν λίγο πριν από μια συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, σαν και αυτή που έχει προγραμματιστεί από την Επιτροπή Αγώνα Βορειοηπειρωτών για το Συνταξιοδοτικό για την 18η Νοεμβρίου. 
Είναι κοινό μυστικό πως για την κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην γίνονται διαδηλώσεις από τους Βορειοηπειρώτες. 
Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε, αυτός είναι και βασικός λόγος που ο Χρήστος Μάστορας προσκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για να προλάβουν την πιθανότητα ο δημοφιλής τραγουδιστής να κάνει κάποια ανάλογη ανάρτηση με αυτήν που είχε κάνει πριν 1 χρόνο και 9 μήνες και είχε προκαλέσει σοβαρό επικοινωνιακό πρόβλημα. Να θυμίσουμε απλώς πως τότε ο Χρήστος Μάστορας εκτός από την συγκινητική ανάρτηση με το χαρακτηριστικό “Tελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου”, με αναφορές στους προ παππούδες του, είχε κάνει και μια δεύτερη, ένα βίντεο που καλούσε τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε (και πάλι) στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13 Φεβρουαρίου 2020.

Η βοήθεια που έχει προσφέρει ο Χρήστος Μάστορας για να έρθει στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την Βορειοηπειρωτική κοινότητα είναι πολύ μεγάλη και σε κάθε περίπτωση του οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Το πρόβλημα του κυρίου Μητσοτάκη είναι πως για δεύτερη φορά -μετά από 21 μήνες- δεσμεύεται για το ίδιο ακριβώς πράγμα κι αυτό εκ των πραγμάτων, δυστυχώς, κάνει τον λόγο του λιγότερο αξιόπιστο απ' ότι αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό.
Μάλιστα αυτή τη φορά το κάνει με λιγότερο θεσμικό τρόπο και περισσότερο επικοινωνιακό επιχειρώντας να αρπάξει λίγη από την αίγλη του τραγουδιστή -αυτός είναι ο δεύτερος βασικός λόγος που τον καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου- Χρήστου Μάστορα, τον οποίον αντιμετωπίζει -άκομψα- ως Βορειοηπειρο-πατέρα. Πάντως, αν άφηνε στην άκρη την επικοινωνία, θα αρκούσε απλώς η ανακοίνωση δημιουργίας την ανάλογης οικονομοτεχνικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το ζήτημα, η οποία δεν είναι βέβαιο πως έχει δημιουργηθεί.

Από την πλευρά του ο Χρήστος έκανε περισσότερα από αυτά που υποχρεούνταν να κάνει, παίρνοντας μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που αναλογεί στον καθένα μας. Άλλωστε, δεν του κόπηκε και καμία σύνταξη, ούτε θα την είχε ανάγκη αν του κοβότανε. Η συνέχεια του αγώνα, πλέον, είναι στα χέρια κάθε απλού Βορειοηπειρώτη για να δώσει λύση στο πρόβλημα της κοινότητάς του.
Όλα αυτά κρίνουν επιτακτική την ανάγκη η συμμετοχή στην επικείμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 18 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, να είναι μεγάλη. 
Άλλωστε και ο ίδιος ο Χρήστος Μάστορας, στην ανάρτησή του γράφει για τον «κύκλο της αδικία που φαίνεται να κλείνει» κι όχι για τον «κύκλο της αδικίας που κλείνει»
Όλοι οι Βορειοηπειρώτες μαζί, σύλλογοι και φορείς, οφείλουν αυτή τη φορά να υποχρεώσουν τους κυβερνώντες να κάνουν τις δεσμεύσεις τους πράξη. Μέχρι να κλείσει οριστικά ο κύκλος της αδικίας.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών