Χρήστος Μάστορας: “Tελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου”

Με μια - συγκινητική - ανάρτηση τοποθετήθηκε ο τραγουδιστής, με καταγωγή από τη Δρόπολη, Χρήστος Μάστορας, αναφερόμενος στο φλέγον για τους Βορειοηπειρώτες ζήτημα των συντάξεων. Ο frontman των «Μελισσών» με μια σκληρή τοποθέτηση στηλιτεύει την αδικία και τις διακρίσεις που υπόκεινται οι Βορειοηπειρώτες στο συνταξιοδοτικό.

Η Βορειοηπειρώτικη κοινότητα ετοιμάζεται να απαντήσει στον διαχωρισμό, στην αδικία, αλλά και στην αδιαλλαξία που εμφανίζει η κυβέρνηση με μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 17:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανάρτηση του Χρήστου Μάστορα, συνοδεύεται από δυο φωτογραφίες.
Στην πρώτη απεικονίζεται ο προπάππους του, Βαγγέλης Κώτσιας. Στην δεύτερη, είναι το αναμνηστικό από μια βράβευση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Βαγγέλη Κώτσια, για τα 10 χρόνια φυλακής που τον έβαλε το καθεστώς Χότζα, επειδή ήταν Έλληνας, όπως και άλλοι, πολλοί Βορειοηπειρώτες. Θα μπορούσε ίσως να πει κανείς, ευτυχώς που δεν ζει σήμερα, να δει μετά την βράβευση του, το ελληνικό κράτος να του κόβει και τη σύνταξη, όπως στους υπόλοιπους υπέργηρους Βορειοηπειρώτες.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση του κυρίου Μάστορα, αφού του πούμε, για ακόμη μια φορά, ένα μεγάλο μπράβο.

Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό. Με το ζόρι καταφέρνω να πληκτρολογήσω.

Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Όχι οτι είναι κάτι το σπουδαίο η το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Έλληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ. Όπως δυο ξαδέρφια από την Κοσοβίτσα Πωγωνίου δεν επέλεξαν να γεννηθούν στο ίδιο χωρίο αλλά ο καθένας βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο ένας να ζει στην Ελλάδα της δημοκρατίας και ο άλλος ίσως σε καμιά φυλακή του Χότζα. 

Αυτό που έχει σημασία όμως για κάποιον είναι να του στερείται η αλήθεια του και αλήθεια για μένα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Η Αλήθεια αποτελείται από τη λέξη Λήθη και το α- το στερητικό(Αυτό που δεν ξεχάστηκε)! Κι εσείς μας στερήσατε την αλήθεια μας! ΞΕΧΑΣΑΤΕ δηλαδή κύριοι! Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντας μου τη φράση “τελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου”. 
Πρόκειται για κάτι που ο Πρωθυπουργός που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει. Την αδικία που δεσμέυτηκε κι ο ίδιος, σε σχέση με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και τον απεχθή νομο Κατρούγκαλου, οτι θα διορθώσει.
Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα!

Κι όμως εν ετει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! ΞΑΝΑΛΕΩ δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά τι να κάνουμε; Είμαστε δυστυχώς η ευτυχώς και κάποιοι προγονοί μας έφτυσαν αίμα επειδή ακριβώς ήταν Έλληνες στις φυλακές του απολυταρχικού κράτους του Χότζα. Και τελικά κάποιοι απʼαυτούς συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα! Διορθώστε το λάθος κύριε Πρωθυπουργέ γιατί αν δεν τον κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών