Δήμος Φοινίκης: Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στη Λιβαδειά

Η Διεύθυνση Παιδείας του δήμου Φοινικαίων και Δερόπολης σε συνεργασία με τον δήμο Φοινικαίων διοργάνωσαν την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, μια λαμπρή επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης των ηρώων του έπους 1940.

Για την πρώτη νίκη παγκοσμίως κατά του φασισμού και ναζισμού, για το μεγαλειώδες « ΟΧΙ» ενός περήφανου λαού, στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘’Κατίνα Παππά’’. Με παρόντες την εκπρόσωπο του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο κα Φασουλή, τον διευθυντή Παιδείας κο Ζήσο Λούτση, τον βουλευτή και ιατρό κο Νίκο Κούρη, τον δήμαρχο Φοινικαίων κο Χρήστο Κίτσο, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κος Λούτσης, ξεδιπλώνοντας το μεγαλείο της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «.. η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που γιορτάζει την αρχή ενός πολέμου και όχι το τέλος του, μια διδαχή για την σύγχρονη κοινωνία ..»

Η κα Φασούλη , έκανε έκκληση για ενότητα, μια ενότητα που μπορεί να αποφέρει καρπούς, ως μια ηλιαχτίδα μέσα σε σκοτεινούς και σε δυσοίωνους καιρούς.

«..ο αγώνας μας είναι διαχρονικός και αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης , όπως και τότε ,έτσι και τώρα που καλούμαστε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με έναν αόρατο εχθρό ,τον κορονοιο, ελπίζοντας και αυτή τη φορά με σθένος να βγούμε νικητές ..» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κος Κούρης .

"Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας.." δήλωσε ο κος Κίτσος.

Την επετειακή εκδήλωση πλαισίωσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των σχολείων Μεσοποτάμου, Λιβαδειάς, Ντερμισίου και Φοινικής με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές να κλέβουν την παράσταση με το πηγαίο ταλέντο τους γι ακόμη μια φορά.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια