Νέα τροποποίηση των μέτρων εισόδου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.
Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από την ομοσπονδία των τουριστικών πρακτόρων μετά την χθεσινή ανακοίνωση μέτρων εισόδου στην Ελλάδα., Μετά τις αντιδράσεις υπήρξε τροποποίηση των μέτρων.
Έτσι, με σημερινή ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η είσοδος στην Ελλάδα, από 19 Δεκεμβρίου, θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών. Αργότερα, υπήρξε νέα τροποποίηση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με την οποία η είσοδος στην Ελλάδα θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή Rapid test 24 ωρών.
Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, το μέτρο είναι έκτακτο -η προθεσμία του είναι την περίοδο των γιορτών, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, εβδομάδα, εβδομάδα- και από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παραμένουν στο εξωτερικό για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Διαβάστε ακόμη:



Σχόλια