Είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας

Μέμφομαι τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ που δεν μπορούν να ομονοήσουν και να ελέγξουν την κρίση που εξελίσσεται στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας πόλεμος που θα διεξαχθεί στο έδαφός της αφορά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Μέμφομαι τους καιροσκόπους ηγέτες της Γερμανίας που προσπαθούν να επηρεάσουν την Ουκρανία εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να την εντάξουν στην περιφερειακή ζώνη ασφαλείας που θέλουν να δημιουργήσουν προς όφελός τους έναντι της Ρωσίας. Και φυσικά εκμεταλλεύονται και τον φιλογερμανικό πληθυσμό στο εσωτερικό της Ουκρανίας (που πολέμησε στο πλευρό των Ναζί στον Β’ΠΠ).

Μέμφομαι την Ρωσία και τους ηγέτες της, για τον αυταρχισμό τους και τις παρεμβάσεις τους προς τις χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ που εξακολουθούν να τις θεωρούν αυστηρά ελεγχόμενες. Μέμφομαι την Ρωσία για τις παρεμβάσεις της με στρατιωτικά μέσα και παραστρατιωτικές μονάδες σε άλλες χώρες, γεγονός που συντήρησε την αντιπαλότητα με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Μέμφομαι τις ΗΠΑ και τους ηγέτες της, γιατί συντήρησαν την αντιπαλότητα με την Ρωσία όλα αυτά τα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και δεν προσπάθησαν να μειώσουν την αντιπαλότητα. Αντίθετα, ως υπερδύναμη δεν διαχειρίστηκαν με φειδώ την δυνατότητα κυριαρχίας για να μειωθούν οι εντάσεις και οι συγκρούσεις σε όλο το κόσμο αλλά έκαναν δεκάδες στρατιωτικές παρεμβάσεις και εισβολές, και κατοχή χωρών επί δεκαετίες ακόμη, για να υποστηρίξουν στενόμυαλα τα συμφέροντά τους.

Μέμφομαι το ΝΑΤΟ, γιατί δεν κατάφερε να μετασχηματισθεί σε δύναμη παγκόσμιου κύρους, ενεργώντας υπέρ του ΟΗΕ για την προώθηση και ενίσχυση της Ειρήνης σε όλο το κόσμο κι παρέμεινε μία στενόμυαλη στρατιωτική συμμαχία που έψαχνε αντιπάλους, για να συντηρήσει τις φαραωνικές πολυδάπανες δομές της, χειραγωγούμενη από την επίσης στενόμυαλη πολιτική των ΗΠΑ.
Μέμφομαι κάθε ένα ηγέτη χώρας της ΕΕ που δεν τολμάει να τοποθετηθεί ευθέως και ενάντια στον παραλογισμό που εξελίσσεται .

Μέμφομαι όσους χρησιμοποιούν μεγάλους βαρύγδουπους τίτλους και μιλάνε ανεύθυνα περί Γ’ παγκόσμιου πολέμου, περί τυμπάνων πολέμου, και κραυγάζουν υπερβολικά για να πουλήσουν περισσότερα φύλλα, για να στρέψουν τα βλέμματα του κόσμου πάνω τους, ανεύθυνα και καιροσκοπικά, ενισχύοντας την αυτοκλιμακούμενη σπείρα έντασης, δημιουργώντας τρόμο και μοιρολατρική αδράνεια εξ αυτού στους πολίτες
Μέμφομαι τον κάθε εχέφρονα πολίτη της χώρας μας και της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας που δεν αντιδρούμε φωνάζοντας ότι διαφωνούμε με τους πολεμοκάπηλους σε κάθε χώρα, και πιέζοντας τους αδρανείς ηγέτες μας να τοποθετηθούν δυναμικά και ξεκάθαρα κατά των ενεργειών κλιμάκωσης και υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η σπείρα αυτοκλιμακούμενης έντασης των επικίνδυνα ανεύθυνων ηγετών, που ενδιαφέρονται περισσότερο για το θιγόμενο ίματζ τους σε περίπτωση που κάνουν πρώτοι το βήμα να υποχωρήσουν και να λειτουργήσουν κάνοντας τις αναγκαίες υποχωρήσεις υπέρ της ειρήνης.
Είναι η ώρα της ανάληψης ευθύνης από τους ηγέτες μας, αλλά και από κάθε ένα από τους πολίτες ξεχωριστά.

Είναι η ώρα της υπευθυνότητας και της σύνεσης και οφείλουμε να αντιταχθούμε στους ανεύθυνους, στους συμπλεγματικούς, στους καιροσκόπους, στους κακούς ηγέτες του κόσμου μας.
Μην σιωπάτε, μην αδρανείτε παθητικά, μην αποδέχεστε μοιρολατρικά να αποφασίζουν για την ζωή και τον θάνατο ανεύθυνοι ηγέτες, που δεν αντιλαμβάνονται ότι εκπροσωπούν λαούς, ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να γευθούν τα αγαθά της ειρήνης,

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΜΙΛΗΣΤΕ
Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά; Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ἕνα ὄχι

Στέλιος Φενέκος
Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια