Ρωσία τότε και τώρα

Γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος

Η παράθεση των παρακάτω στοιχείων δεν είναι παρά «ερέθισμα» για άρση συμπερασμάτων!

Στις 02/05/2022 η ρωσική έκδοση της γερμανικής D.W. έδινε την (κατά τα άλλα βαρύγδουπη) είδηση μετά τη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες: Στην Ε.Ε δεν υπάρχουν κράτη ή εταιρείες διατεθειμένες να πληρώσουν τη ΓΚΑΖΠΡΟΜ σε ρούβλια, στη βάση του σχήματος που προτείνει η Ρωσία. Όλοι οι μετέχοντες στην έκτακτη Σύνοδο της Ε.Ε, στις Βρυξέλλες, υποσχέθηκαν να τηρήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας!
Στις 21/05/22, το βρετανικό BBC, μεταδίδει πως, Γερμανία και Ιταλία επέτρεψαν στις εταιρείες τους να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια για προμήθεια του φυσικού αερίου! (Για άλλες χώρες που ήδη πληρώνουν, κουβέντα!!!).
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ: η ΔΕΠΑ ανακοινώνει ότι πλήρωσε σε ευρώ για τον Απρίλη, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και σε συνεργασία με την ΓΚΑΖΠΡΟΜ!!! Φυσικά! Μόνο που τα πλήρωσε σε… ενδιάμεσο στη Μόσχα ο οποιος τα μετέτρεψε σε ρουβλια κλπκλπ κλπ… Δλδ η Ε.Ε κάνει κανονικά τις… κυρώσεις της! Ωρε τι θα ακούσουμε ακόμα!!!

ΣΙΤΗΡΑ: Περί πείνας!
Είδηση του 1999: «Η Ρωσία παρακαλεί τις ΗΠΑ να δώσουν λίγα επιπλέον τρόφιμα…». Ήταν τότε που ολοκληρώνονταν η οκταετής προεδρική θητεία Γέλτσιν και η… αποθέωση της νίκης της «δημοκρατίας» στη διαλυμένη χώρα!
Είδηση του 2022: Ο ΟΗΕ παρακαλεί τη Ρωσία να συνεχίσει να ταΐζει τον υπόλοιπο κόσμο προς αποφυγή μαζικής πείνας! Είναι η εικοσαετής θητεία του προέδρου Πούτιν που «μετακύλισε» από τη δημοκρατία στον αυταρχισμό!!!

Και μια ακόμα, πρόσφατη, δήλωση: Αλεξάντρ Βασίλτσενκο, Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας αρτοβιομηχανίας της Ουκρανίας, (УКРХЛЕБПРОМ):
- Με πονάει που το λέω, και όμως… Η Ουκρανία είναι πλέον υποχρεωμένη να αγοράζει αλεύρι όχι από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία αλλά από τη… Τουρκία!!! Αυτό το τουρκικό αλεύρι γίνεται από… ουκρανικό σιτάρι που εξήχθη το 2021!!!

Εγώ, απλά να συμπληρώσω ότι δεκάδες καράβια φορτωμένα με σιτηρά βρίσκονται εδώ και πολλές εβδομάδες στα λιμάνια που ελέγχει, ακόμα, η Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα, και δεν τα αφήνει να φύγουν διότι τα έχει περικυκλώσει με… νάρκες δεμένες με συρματόσχοινα! Και όμως, η δυτική ειδησεογραφία φωνασκεί ότι η Ρωσία θα κάνει τον κόσμο να πεινάσει!!!

Α, μη ξεχάσω, η συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία φέτος θα ξεπεράσει τα 135 εκατομμύρια τόνους ! Για εσωτερική επάρκεια απαιτούνται κοντά στα 80 εκ.
Είπαμε, τα συμπεράσματα δικά σας…

Δείτε ακόμη:

Σχόλια