ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ο Μητσοτάκης σύγκρινε τους ήρωες του Μεσολογγίου με το Αζόφ

Επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και της αποστολής επιπλέον όπλων στο Κίεβο.
«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία Ζαχάροβα σύμφωνα με το TASS, αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 16-17 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών». «Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια ισοδυναμεί με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος Αζόφ», επεσήμανε.
Πρόκειται για «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», επεσήμανε στη συνέχεια η Ζαχάροβα.

Τέλος, η κ. Ζαχάροβα σημείωσε πως η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας».
«Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Τι απαντούν διπλωματικές πηγές
Αναφορικά με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι «οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη».

Τι είχε πει ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Τα λόγια του αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας.
Υπενθυμίζεται, ότι ενοχλημένος από την ομιλία Μητσοτάκη είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαμήνυσε «δεν υπάρχει πια γι' αυτόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός», ανοίγοντας νέο κύκλο διαμάχης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Δείτε ακόμη:

Σχόλια