Όταν πονάει το δόντι που πηγαίνει η γλώσσα: Εκεί που επιτάσσει ο νους μας, στο πονεμένο δόντι

Πονάει μεν το δράμα που ζουν οι πολίτες της Ουκρανίας, αν και το δύσκολο είναι ότι αυτοί που «κόβονται», για τον πόνο των πολιτών της, δεν κατανοούν το γιατί και πως σταματάει αυτό το δράμα! ΄Αντί αυτού κόβονται για την πρωτιά στο να κατηγορούν. Έτσι συμβαίνει και με το δράμα μας, με το δόντι που μας πονάει. Αν και το δράμα περιορισμένο, καθώς συντελείται εντός των ορίων της Ελλάδας (της κυβέρνησης της Ελλάδας μας) 3 χρόνια τώρα μας «εμπαίζει» για το συμβολικό επίδομα επιβίωσης! Εμπαίζει τους ανασφάλιστους υπερήλικες, Βορειοηπειρώτες και Πόντιους, οι οποίοι ελλείψει της προστασίας της και υπό αντίξοες συνθήκες κράτησαν με τα δόντια της ψυχής τους και μόνο, την ελληνικότητα με όλους τους συμβολισμούς της.

Η Ελλάδα η οποία, για δικές της ευθύνες, δεν νοιάστηκε ούτε πως αντέξαμε υπό την λαίλαπα του δικτατορικού καθεστώτος, η Ελλάδα η οποία «ευφραίνεται» να μας βλέπει ως «αλλοδαπούς», καθώς ήμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την «συμβολική» σύνταξη της Αλβανίας! Με ποιο σκεπτικό όμως; Δεν έχουμε συμπληρώσει τα 35 χρόνια στην πατρίδα (της), ώστε να αποχτήσουμε το καθεστώς του «νεοέλληνα», καθώς δεν μας αναγνωρίζει το καθεστώς του Έλληνα, αν και το κληρονομούμε εκ γονιδίων! Άραγε μας θεωρεί «επαίτες» εκεί που μας χρωστάει; Πιθανόν γιατί, αν και πρόσφατα γιόρτασε τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της, δεν γνωρίζει ή δεν την συμφέρει να γνωρίζει, ότι μας χρωστάει! Όχι γιατί ήμαστε σάρκα από την σάρκα της!


Μας το χρωστάει γιατί το 1821 (δεν θα αναφερθώ για εποχές πριν του 21) 5.000 εμπειροπόλεμοι από την Άνω Ήπειρο έδωσαν το παρών και πολέμησαν σε κάθε επαναστατημένη περιοχή, από τους οποίους περίπου οι 1000 πότισαν με το αίμα τους κάθε γωνιά της γης της!
Μας το χρωστάει γιατί από τους άλλοτε ευεργέτες των περιοχών μας συνεχίζει να εισπράττει εκατομμύρια από τις ευεργεσίες τους!

Μας το χρωστάει γιατί το 1914 μαζί απελευθερώσαμε το υπόλοιπο των συνόρων της, αποφεύγοντας την αναφορά περί ευθυνών της, για το τι συνέβη με τις περιοχές μας!
Μας το χρωστάει γιατί και ο πόλεμος του 1940 δεν θα είχε την τελική έκβαση, αν δεν γίνονταν στις περιοχές μας, αν δεν ανοίγαμε τα σπίτια μας και αν δεν συμμετείχαμε ενεργά!


Μας το χρωστάει γιατί ο εμφύλιος στις περιοχές της είχε φέρει τα πάνω-κάτω και στις δικές μας περιοχές!
Μας το χρωστάει γιατί εμείς πληρώσαμε ακριβά τις εμμονές της, ώστε «ποδοπατώντας» μας να έχει καλές σχέσεις με την Αλβανία, ποιος ξέρει και μέχρι πότε θα πληρώνουμε για ανεύθυνους χειρισμούς των κυβερνήσεων της Ελλάδας!

Γιατί όμως τέτοιος «εμπαιγμός» από την νυν κυβέρνηση;

Θα… ο Πρωθυπουργός! Θα… ο Υπουργός Εργασίας! Θα… ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών! Θα… υφυπουργοί και βουλευτές που κάθε τόσο ανεβαίνουν στα χωριά μας, ίσως για ψηφοθηρία!
Θα, όταν υπάρχει και απόφαση από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «για λόγους διατήρησης έντονου του ελληνικού στοιχείου στην Αλβανία και κατά συνέπεια προάσπισης εθνικών συμφερόντων»! Απόφαση η οποία στις 10/06/2019 πέρασε και στο ΦΕΚ, τεύχος Ά 89, αν και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογείται για την έλλειψη εμμονής στο να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση από την νυν κυβέρνηση!


Και για πόσα € γίνεται λόγος; Για περίπου 30.000.000 € την χρονιά, συμπεριλαμβάνοντας και τους Πόντιους, χρήματα τα οποία όπως δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν περάσει στον προϋπολογισμό! Εμπαιγμός λοιπόν και κοροϊδία! Μέχρι πότε όμως;

Τηλέμαχος Λαχανάς

Σχόλια