Οι τούρκοι προετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου

Οι τούρκοι προετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις από τον Έβρο έως το Νότιο Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Διαρροές στον τουρκικό Τύπο κάνουν λόγο για σχέδια διείσδυσης τουρκικών Ειδικών Μονάδων στην οροσειρά της Ροδόπης με τη βοήθεια ενόπλων ομάδων της περιοχής και στόχο τη διάρρηξη της ελληνικής Άμυνας νότια του Έβρου.
Αιχμή των τουρκικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα της Θράκης -- σε περίπτωση πολεμικού σεναρίου -- είναι η 1η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Μπαμπαεσκί, απέναντι από την Ορεστιάδα.

Η Τουρκία -- εδώ και μήνες -- ετοιμάζει μαζική παραγωγή γεφυρών Samur (εταιρεία FNSS) για λογαριασμό του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ήδη έχουν παραγγελθεί πάνω από 52 γέφυρες αυτού του τύπου από τον Τουρκικό Στρατό. Οι γέφυρες είναι στο σύνολό τους αυτοκινούμενες και επιθετικού χαρακτήρα. Αυτές θα χρησιμοποιήσουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (σε περίπτωση πολεμικής επιχείρησης εναντίον μας), για να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο τα τουρκικά άρματα μάχης.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 
Αυτοί που θα υλοποιήσουν την επιχείρηση απόβασης σε ελληνικό νησί θα είναι: 
1. Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι υποβρύχιοι κομάντος SAT (τους οποίους είδαμε προ ημερών να πρωταγωνιστούν στην ειδική άσκηση "Efes 2022'' στο Αιγαίο). 
2. Η ειδική δύναμη Έρευνας και Διάσωσης Αλεξιπτωτιστών (PAK) της τουρκικής διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού (που πρόσφατα εκτέλεσε ρίψη Αλεξιπτωτιστών για επιχείρηση διάσωσης κάτω από τη θάλασσα και στην επιφάνεια) 
3. Η δύναμη PAK του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού", που θα κληθεί να βάλει σε εφαρμογή το νεο-Οθωμανικό σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» και 
4. Μεταγωγικά και μαχητικά αεροσκάφη συνεργασίας με το ΤΠΝ.


Σχόλια