Μπερίσα: Η φορολογική αμνηστία θα πλήξει τη φήμη της Αλβανίας

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τη φορολογική αμνηστία ότι πιθανώς θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ασφάλεια των επιχειρήσεων και τον νόμο και την τάξη στην Αλβανία.

Επιπλέον, ο Μπερίσα τόνισε ότι αυτή η αμνηστία θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στις έντιμες επιχειρήσεις, ενώ θα πλήξει τη φήμη της χώρας.
«Ο κύριος στόχος τους είναι να νομιμοποιήσουν τα βρώμικα χρήματα γιατί όλοι είναι πολύ ξεκάθαροι σε αυτό ότι δεν υπάρχουν έντιμοι Αλβανοί που να μπόρεσαν να συγκεντρώσουν 2 εκατομμύρια ευρώ σε αποταμιεύσεις μέσω έντιμης εργασίας. Υπάρχει μόνο ένας στόχος σε όλο αυτό και αυτός είναι να νομιμοποιηθούν τα λεφτά του βρώμικου εγκλήματος των «αγοριών» και είμαστε κατηγορηματικά εναντίον του», είπε ο Μπερίσα.

Ο αρχηγός του ΔΚ χαρακτήρισε επίσης την αμνηστία έναν τρόπο αποζημίωσης όλων όσων εμπλέκονται σε εγκληματική διακίνηση.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει σχέδιο φορολογικής αμνηστίας, που θα εφαρμοστεί για 9 μήνες
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, η υπουργός Delina Ibrahimaj, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αλβανίας Gent Sejko και αρκετοί ειδικοί στον τομέα παρουσίασαν το προσχέδιο νόμου για τη δημοσιονομική αμνηστία που αναμένεται να εφαρμοστεί για περίοδο 9 μηνών.

Η Delina Ibrahimaj εξήγησε ότι αυτή η αμνηστία είναι η πρώτη του είδους της, καθώς σε σύγκριση με τις άλλες είναι πλήρης, όχι μερική.
«Αυτό το προσχέδιο έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα. Προτείνει να συζητήσουμε και να αναλύσουμε όλες τις εγκαταστάσεις. Στοχεύει να έχει μια φάση υλοποίησης 9 μηνών και ένα όριο 2 εκατομμυρίων ευρώ», είπε ο Ibrahimaj.
Επιπλέον, ο Ibrahimaj εξήγησε ότι στόχος της δημοσιονομικής αμνηστίας είναι η αύξηση του συνολικού κεφαλαίου ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια