Ιταλός εισαγγελέας: Αλβανική μαφία, μια από τις 3 ισχυρότερες στην Ευρώπη

Σήμερα υπάρχουν τρεις μαφίες: η Ndragheta, η αλβανική μαφία και η μαφία του Μαγκρέμπι. Αυτό δήλωσε ο Ιταλός εισαγγελέας Νικολα Γκρατέρι.
Σε ομιλία του, ο Γκρατέρι μίλησε για τις τακτικές που ακολουθούν οι μαφιόζικες ομάδες κυρίως στην Ευρώπη και τη διακίνηση «βρώμικου χρήματος» που καθαρίζεται ακριβώς από εγκληματικές ομάδες.

Ο Γκράτερι αναφέρεται και στην αλβανική μαφία, καθώς απαριθμεί τις πιο μαφιόζικες περιοχές στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Γκρατέρι, η περιφέρεια της Λομβαρδίας στην Ιταλία προηγείται και ακολουθεί η Γερμανία. Ενώ στην Ολλανδία λειτουργούν εκφραστές της Ndragheta, της βορειοαφρικανικής και της αλβανικής μαφίας.
"Είμαι υπέρ της Ευρώπης των πολιτών. Μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη, αλλά αυτή η Ευρώπη έχει ευνοήσει μόνο τη μαφία. Σήμερα η πιο μαφιόζικη περιοχή της Ιταλίας είναι η Λομβαρδία και το δεύτερο πιο μαφιόζικο κράτος στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Αυτό συμβαίνει επειδή η μαφία πηγαίνει εκεί που η Ευρώπη είναι πρόθυμη να συζητήσει μόνο την οικονομία και όχι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τις εγκληματικές ενώσεις και το ξέπλυμα χρήματος» , είπε ο Γκρατέρι

Η περίοδος κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με τον Γκρατέρι, ευνόησε τις μαφίες που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αγοράσουν νέες επιχειρήσεις.

Ο Ιταλός εισαγγελέας κατατάσσει την αλβανική μαφία ανάμεσα στις τρεις ισχυρότερες μαφίες στην Ευρώπη.
«Ένα παράδειγμα είναι ότι στην Ολλανδία πρώτα δολοφονήθηκε ένας δημοσιογράφος και μετά ένας συνεργάτης της δικαιοσύνης. Σήμερα υπάρχουν 3 μαφίες, η Ndrangheta, η αλβανική μαφία και η μαφία του Μαγκρέμπι. Για το λόγο αυτό, οι εισαγγελείς ανησυχούν πολύ, απόδειξη αυτού είναι μια συνάντηση Ολλανδών υπουργών, στην οποία κλήθηκα να συμμετάσχω, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη. Σε αυτή την περίπτωση θα δείξω την εμπειρία μου, προσπαθώντας να προτείνω λύσεις» , πρόσθεσε ο Γκρατέρι.

Σχετικές Δημοσιεύσεις


Σχόλια