Έκθεση του ιταλικού υπουργείου: Αλβανοί εγκληματίες πληρώνουν για να βγουν από τη φυλακή, κυριαρχούν στο εμπόριο ναρκωτικών

Σε έκθεση του ιταλικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι οι εγκληματίες που εκδίδονται στην Αλβανία πληρώνουν χρήματα για να βγουν από τη φυλακή.
Ενώ τονίζεται ότι οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες είναι έμποροι ναρκωτικών, η έκθεση αναφέρει ότι «αλβανοί εγκληματίες που εκτίουν ποινές στα Τίρανα και την Αυλώνα δίνουν χρήματα για να βγουν από τη φυλακή».

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο ρόλος των αλβανικών συμμοριών έχει ενισχυθεί και ότι πλέον είναι «κεφάλια» και δεν εξαρτώνται πλέον από την ξένη μαφία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
"Τα προηγούμενα χρόνια, οι Αλβανοί εγκληματίες ήταν γνωστοί για τις δουλειές που τους πρόσφεραν Ιταλοί αφεντικά ή ηγέτες μικρών συμμοριών, αλλά σήμερα οι ρόλοι τους έχουν αλλάξει. Σήμερα, τα Αλβανά αφεντικά παίζουν εξίσου με τους Νοτιοαμερικανούς εμπόρους ναρκωτικών και καρτέλ.

Έχουν αποκτήσει δύναμη γνωρίζοντας ότι κυριαρχούν στην αγορά διακίνησης ναρκωτικών. Από την Αργεντινή, από τη Βολιβία έως τη Χιλή, έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός δρόμος διακίνησης κοκαΐνης όπου στα περισσότερα από αυτά δρα η αλβανική μαφία», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχόλια