Η κρίση αυξάνει τη φτώχια στην Αλβανία: 90 χιλιάδες ζουν με 5,50 δολάρια την ημέρα

Ενενήντα χιλιάδες Αλβανοί πολίτες κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα ο ΟΗΕ.
Η έκθεση αναφέρει ότι αυτοί οι πολίτες ζουν σήμερα με 5,50 δολάρια την ημέρα.

Επιπλέον, η έκθεση υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι Αλβανοί που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν φτωχοί αντιπροσωπεύουν το 3,2% του σημερινού πληθυσμού.
Ο ΟΗΕ συνιστά στις κυβερνήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, να προσφέρουν περισσότερη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, μειώνοντας τον φόρο ΦΠΑ, τους φόρους στα καύσιμα καθώς και τους φόρους για τις μεταφορές χρημάτων προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι τιμές στη χώρα.

Οι τελευταίες θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικές όταν πρόκειται να βοηθήσουν στην τρέχουσα κρίση σε σύγκριση με τις επιδοτήσεις για αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, διότι σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορούσαν να μειώσουν το επίπεδο της φτώχειας κατά 75%.
Άλλες χώρες που διαπιστώθηκε ότι είχαν μια μεγάλη ομάδα πολιτών που ζουν με λιγότερο από 5,5 δολάρια την ημέρα ήταν η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχόλια