Αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών στο «Γαλάζιο Μάτι»

Μετά την ολοκλήρωση της νέας οδικής υποδομής και τη δημιουργία καταλληλότερου περιβάλλοντος για τους επισκέπτες του φυσικού πάρκου «Γαλάζιο Μάτι», ο αριθμός των επισκεπτών για το 2022 αυξάνεται κάθε μήνα, φτάνοντας τους 93.000 από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Διοίκησης Προστατευόμενων Περιοχών, το ηλεκτρονικό εκδοτήριο εισιτηρίων άρχισε να λειτουργεί την 1η Αυγούστου 2022 και ο αριθμός των ντόπιων και ξένων τουριστών που επισκέπτονται το φυσικό πάρκο «Γαλάζιο Μάτι» είναι μεγάλος.

Το νέο master plan της Εθνικής Υπηρεσίας Προστατευόμενων Περιοχών περιλαμβάνει τα μονοπάτια εντός του φυσικού πάρκου «Γαλάζιο Μάτι», τη σήμανση που λείπει εδώ και πολλά χρόνια και ορισμένα σημεία παρατήρησης για τους τουρίστες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Το «Γαλάζιο Μάτι» είναι μια από τις πηγές νερού της Μπίστριτσας, ενός ποταμού μήκους 25 χιλιομέτρων που καταλήγει στο Ιόνιο Πέλαγος, ακριβώς νότια των Αγίων Σαράντα. Η πηγή είναι ένα φυσικό φαινόμενο με βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, το βαθύτερο σημείο που μπόρεσε να πάει κάποιος δύτης, με το πραγματικό βάθος να είναι ακόμη άγνωστο. Το «Γαλάζιο Μάτι» είναι ένας φυσικός παράδεισος στην καρδιά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ένα μαργαριτάρι του καλοκαιρινού τουρισμού. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Μουζίνα, κοντά στον οδικό άξονα Δέλβινο - Αργυρόκαστρο, περίπου 30 λεπτά μακριά από τους Αγίους Σαράντα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια