Τραγωδία στη Χιμάρα: Ένας αστυνομικός δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα ταχύπλοο, πόσο μάλλον ένα που χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών

Ο επικεφαλής οργάνωσης στο Δημοκρατικό Κόμμα, Klevis Balliu, δήλωσε ότι η ιεραρχία στην Αστυνομία έχει διαλυθεί.
Αναφερόμενος στο θανατηφόρο περιστατικό στη Χιμάρα, όπου ο Arjan Tase χτύπησε μέχρι θανάτου ένα 7χρονο κορίτσι στην παραλία Ποτάμι της Χιμάρας, ο Balliu τόνισε ότι ο μισθός ενός αστυνομικού δεν φτάνει για να κλείσει ο μήνας, πόσο μάλλον για να αγοράσει ένα σκάφος αξίας χιλιάδων ευρώ.
«Δεν είναι θέμα των θαλασσών μας. είναι θέμα καταστροφής της ιεραρχίας της Κρατικής μας Αστυνομίας. Το εν λόγω πρόσωπο είναι κατηγορούμενος, ο οποίος υφίσταται καταγγελίες λόγω των διασυνδέσεών του με τον κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών. Πώς είναι δυνατόν κάποιοι αστυνομικοί να μην έχουν αρκετά χρήματα για να βγάλουν τον μήνα, ενώ άλλοι έχουν μηχανοκίνητα σκάφη από 30 έως 50 χιλιάδες ευρώ;
Τα σκάφη αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για διακίνηση ναρκωτικών. Ένας αστυνομικός δεν έχει τα μέσα να αγοράσει τέτοιου είδους σκάφος», δήλωσε σε συνέντευξή του/

Σοβαρό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στην παραλία του Ποταμιού στη Χιμάρα, όπου ένας ανήλικος χτυπήθηκε θανάσιμα ενώ κολυμπούσε στην ακτή, από σκάφος που οδηγούσε ο Arjan Tase.
Ο Tase κατείχε τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Κοινοτικής Αστυνόμευσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Ελμπασάν και μετά το συμβάν, απολύθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, Glendis Nano. 
Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία και αναμένεται μέσα στο επόμενο 48ωρο να ανακοινωθεί η ετυμηγορία σε βάρος του από το δικαστήριο της Αυλώνας.

Η θάλασσα της Αλβανίας είναι μια ζούγκλα χωρίς νόμους
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Sandër Lleshaj, σχολίασε το σοβαρό περιστατικό που συνέβη στην παραλία του Ποταμιού στη Χιμάρα. Ένα 7χρονο κορίτσι χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από το ταχύπλοο που οδηγούσε ο πρώην αξιωματικός Arjan Tase.
Ο Lleshaj είπε ότι ένα τμήμα της Αλβανίας, συγκεκριμένα το θαλάσσιο, είναι ανεξέλεγκτο. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι αυτός ο χώρος είναι ένα είδος ζούγκλας όπου δεν λειτουργεί ούτε τάξη ούτε νόμος.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ και πολύ καιρό είχαμε ένα μέρος της Αλβανίας εκτός ελέγχου, που είναι η θάλασσα. Για πολλούς λόγους. Καταρχάς, ακόμα δεν γνωρίζουμε, μεγάλο μέρος των Αλβανών δεν γνωρίζει ότι εκτός από 28 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, έχουμε και αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας. Και αυτή η θαλάσσια επιφάνεια της Αλβανίας είναι ανεξέλεγκτη, είναι ένα είδος ζούγκλας όπου δεν λειτουργεί τάξη και νόμος» , τόνισε.

Σχετικές Δημοσιεύσεις


Σχόλια