Θάνατος ανήλικου στη Χιμάρα: Δεν τηρείται ο νόμος για τα μηχανοκίνητα σκάφη

Το 2019, η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε κανονισμό που καθορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την άσκηση ενός παραλιακού σταθμού.
Το άρθρο 7 ορίζει αυτές τις απαιτήσεις ασφαλείας σε κάθε παραλιακό σταθμό της χώρας. Το άρθρο 8 του νόμου ορίζει ότι επιτρέπεται η μίσθωση υδροφόρων οχημάτων. Όμως η δραστηριότητα πρέπει να εκτελείται εκτός του χώρου κολύμβησης, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτογραμμή.

Αυτό όμως δεν τηρήθηκε από τον αστυνομικό, Arjan Tase, ο οποίος οδήγησε τη μηχανοκίνητη λέμβο στη μέση της γεμάτη παραθεριστές παραλία. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ζωή του 7χρονου κοριτσιού που χτυπήθηκε από τις προπέλες του σκάφους. 

Η τοπική αστυνομία και ο εισαγγελέας, δεν έχουν αποκαλύψει σε ποιον ανήκει το σκάφος.

Μέτα: Ο Ράμα είναι ο υπεύθυνος παρόλο που σήμερα συμπεριφέρεται σαν το θύμα
Ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε στο χθεσινό θανατηφόρο ατύχημα με σκάφος στην παραλία Ποτάμι της Χιμάρας, όταν ένα ταχύπλοο αφαίρεσε τη ζωή σε ένα 7χρονο κορίτσι.

Ο Μέτα είπε ότι ο υπεύθυνος αυτού του τραγικού περιστατικού δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Σύμφωνα με τον Μέτα, με τις μέχρι τώρα αντιδράσεις του, ο Ράμα προσπάθησε μόνο να αφαιρέσει την ευθύνη από πάνω του και να παίξει το ρόλο του θύματος, όπως έκανε όταν δολοφονήθηκε ο Κλόντιαν Ράσα.
«Δουλεύει εναντίον των Αλβανών κάθε μέρα. Έχουμε τις χαμηλότερες συντάξεις στην περιφέρεια. Ασκεί έλεγχο σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της χώρας. Έχει επιβάλει πρόστιμο σχεδόν σε όλους στη χώρα. Σήμερα θέλει να συμπεριφέρεται σαν θύμα γιατί ο πραγματικός συγγραφέας των δολοφονιών δεν είναι άλλος από αυτόν. Τους δίνει ασφάλεια και δεν τους τιμωρεί. Συμπεριφέρεται όπως όταν δολοφονήθηκε ο Klodian Rasha», είπε ο Μέτα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φίερι.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια