Σε έκτακτη ανάγκη η Αλβανία λόγω των πλημμυρών


Η έντονη βροχή και τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σχεδόν σε όλη την επικράτεια το τελευταίο 24ωρό.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή στρατιωτικών ελικοπτέρων για να μεταφερθούν οικογένειες από πλημμυρισμένες περιοχές.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα, ζήτησε από τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
"Αγαπητοί πολίτες, σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της βροχής που δεν έχει σταματήσει από χθες, βρίσκομαι μαζί με κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη μου.
Θα ήθελα να σας καλέσω όλους να συνεργασθείτε με το στρατό, την αστυνομία και τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών προκειμένου να ξεπερασθεί αυτή η κατάσταση και να αποτραπεί η κλιμάκωσή της.
Ευχαριστώ τα μέσα ενημέρωσης για τις πληροφορίες, καθώς διευκολύνουν την επικοινωνία και τη συνεργασία των πολιτών με τις αρχές ", ανέφερε ο Ιλίρ Μέτα

Προβλήματα υπάρχουν στους Δήμους Δρόπολης, Δελβίνου, Αγίων Σαράντα, Φοινίκης.
Ενώ ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η πόλη του Αργυροκάστρου, που έχει πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της και γενικότερα η Περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Σχόλια