Διαδήλωση για τον θάνατο ανηλίκου στη Χιμάρα: «Δεν τη σκότωσε η βάρκα, αλλά το κράτος»

Πολίτες ανακοίνωσαν ότι θα διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη στις 19.00 μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα, μετά το γεγονός που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, όπου ένα 7χρονο κοριτσάκι χτυπήθηκε θανάσιμα από σκάφος στην παραλία Ποτάμι στην Χιμάρα.
«Δεν τον σκότωσε το σκάφος, αλλά το κράτος!». είναι το σύνθημα της διαμαρτυρίας. Μετά το σκαλιστικό γεγονός, η ευθύνη δεν αναζητείται μόνο στον οδηγό του σκάφους, αστυνομικό διοικητή, Arjan Tase, αλλά και στην πολιτεία.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ταχύπλοα σκάφη τραυματίζουν παραθεριστές στις παραλίες, αλλά η χθεσινή ημέρα απέβη μοιραία. Αυτό αποδεικνύει την ανασφάλεια στις αλβανικές παραλίες.

Η 7χρονη Joanda Avdia έκανε μπάνιο στη θάλασσα, όταν χτυπήθηκε από το σκάφος. Έκανε διακοπές με την οικογένειά της, η οποία είχε επιστρέψει στην πατρίδα τους από την Αγγλία.
Ο Tase, ο οποίος κατείχε πολλές ανώτερες θέσεις στην αστυνομία, απολύθηκε από τις τάξεις της με απόφαση του αρχηγού της αλβανικής αστυνομίας Glendis Nano. Ο Tase κατέθεσε ότι το σκάφος είχε πρόβλημα, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί σε ποιον ανήκε.

Οργή κατά Ράμα και αστυνομίας στα κοινωνικά δίκτυα
Συγκλόνισε την αλβανική κοινή γνώμη το χθεσινό περιστατικό στη Χιμάρα, όπου ένα 7χρονο παιδί έχασε τη ζωή του. Βροχή από σχόλια δέχθηκαν οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Facebook, ο οποίος μιλά για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ μια ανήλικη έχασε τη ζωή της από την έλλειψη κανόνων στις αλβανικές παραλίες.
Οι σχολιαστές ζητούν από τον Ράμα να αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό που συνέβη χθες. Στο μεταξύ, ο τελευταίος, στην αντίδραση που έκανε την προηγούμενη μέρα, βρήκε χρόνο να επιτεθεί και να μην αναλάβει την ευθύνη. 

Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και στην ιστοσελίδα της Κρατικής Αστυνομίας όπου ζήτησαν να λογοδοτήσει ο διευθυντής Glendis Nano και να παραιτηθεί. Υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν που ζητούν την αποχώρηση της υπουργού Τουρισμού Μιρέλα Κουμπάρο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια