Ράμα: Ο Πούτιν θα επιθυμούσε σύγκρουση στα Βαλκάνια

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης «Der Spiegel» ότι ο Πούτιν θα ήταν χαρούμενος αν ξεκινούσε σύγκρουση κάπου στα Βαλκάνια.
«Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου παρενοχλεί και προκαλεί όπου μπορεί. Στις ομιλίες του, ο Πούτιν αναφέρεται συνεχώς στο Κοσσυφοπέδιο, το πιο οδυνηρό από τα άλυτα προβλήματα στα Βαλκάνια. Πρέπει να αποτρέψουμε πάση θυσία να συμβεί κάτι κακό», είπε ο Ράμα.

Όταν ρωτήθηκε τι συμβουλεύει για αυτή την κατάσταση, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης είπε ότι η Σερβία δεν μπορεί ποτέ να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.
«Δεν μπορείτε να ζητηθούν πολλά από το Βελιγράδι τώρα. Όλα μπορούν να ανατραπούν. Η Σερβία, για παράδειγμα, δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία».

«Για το Κοσσυφοπέδιο, συμφωνήσαμε να μην συμφωνήσουμε. Νομίζω ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Αλλά ο Aleksander Vucic δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αλλά τουλάχιστον μπορούμε να μιλήσουμε για το θέμα. Και μπορούμε να συνεργαστούμε σε έργα όπως αυτό των Ανοικτών Βαλκανίων», είπε ο Ράμα.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στο Open Balkan, ο Ράμα είπε ότι ο Κούρτι αναμένει πρώτα τη συγγνώμη της Σερβίας, με την οποία συμφωνεί και ο ίδιος, αλλά πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν ο διάλογος αρχίσει να λειτουργεί.
Ο Ράμα υπενθύμισε ότι ήταν ο πρώτος Αλβανός ηγέτης που επισκέφτηκε τη Σερβία μετά από 68 χρόνια.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια