Βαρύ το κλίμα στη βορειοηπειρωτική κοινότητα μετά το «άκυρο» Μητσοτάκη

Αν ανατρέξει κανείς στα κοινωνικά δίκτυα θα διαπιστώσει πως τα μέλη της βορειοηπειρωτικής κοινότητας προβληματίστηκαν (για να μην πούμε κάτι άλλο) για την ακύρωση της επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού στη Χιμάρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη. Σχεδόν οι πάντες σχολιάζουν και σημειώνουν πως η επίσκεψη ακυρώθηκε μετά από πιέσεις της αλβανικής πλευράς (και πιθανόν εκβιασμούς) καθώς ο έλληνας Πρωθυπουργός θα επισκέπτονταν την Χιμάρα. Και όχι ασφαλώς, όπως ανακοινώνεται από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού πως οι λόγοι είναι οι καιρικές συνθήκες, γεγονός που έδωσε την αφορμή σε πολλούς βορειοηπειρώτες να σημειώνουν πως ο καιρός εκεί πάνω είναι πολύ καλός!!??

Για τους γνωρίζοντες την αλβανική πολιτική πραγματικότητα αυτό που έγινε δεν είναι “αστραπή εν αιθρία”, καθότι εδώ και μέρες τα αλβανικά ΜΜΕ προέβαλαν ως θέμα την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα , κατηγορώντας την αλβανική κυβέρνηση πως ενδίδει στις πιέσεις της Ελλάδας και κάνει παζάρια εις βάρος της χώρας κυρίως ως προς το θέμα της ΑΟΖ.

Αλλά ας μη βιαζόμαστε, να δούμε τι θα προκύψει σήμερα μετά την επίσημη διμερή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Έντι Ράμα ως προς το θέμα της ΑΟΖ. Ο κ. Μητσοτάκης στις πρωινές δηλώσεις του στα Τίρανα φάνηκε να είναι αισιόδοξος, και για να μην “χαλάσει το κλίμα”, πιθανόν “υπέκυψε” στις πιέσεις Ράμα να μην επισκεφθεί τη Χιμάρα. Έτσι “θυσιάστηκαν” και οι επισκέψεις (στο άλλο αναγνωρισμένο επισημα κομμάτι) στη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη.

Καθώς λέγεται οι Βορειοηπειρώτες περίμεναν να δουν πως και πως τον έλληνα Πρωθυπουργό, μήπως τώρα στο τέλος της τετραετίας, τους έδινε και κανένα συχαρίκι. Αλλά διαψεύσθηκαν, η πρόβλεψη για “άσχημες καιρικές συνθήκες”, δεν θα τον επιτρέψουν να κατέβει να δει τους “ταλαίπωρους” Βορειοηπειρώτες.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα  deropoli.com

Σχετικά Θέματα

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια