Μέσω των συμμάχων η συμμετοχή του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές

Η πρωτοφανής απόφαση του Εφετείου να παραδώσει την σφραγίδα του μεγαλύτερου κόμματος της αλβανικής αντιπολίτευσης, στους ελεγχόμενους από τον Ράμα βουλευτές, οδήγησε το Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος να αποφασίσει την συμμετοχή στις εκλογές μέσω των μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Σαλί Μπερίσα.
Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ ο Έντι Παλόκα είπε ότι δεν θα χάσουν χρόνο, αλλά θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες εγγραφών αύριο.
"Έχουμε κάποιες συμφωνίες με τους συμμάχους και όσο είμαστε εδώ συζητείται με τους συμμάχους. Θα ακολουθήσουμε όλες τις προθεσμίες εγγραφής και αύριο θα έχουμε την εγγραφή του συνασπισμού μας", είπε ο Έντι Παλόκα. Ο Παλόκα ανέφερε το Κόμμα της Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα και το Κόμμα της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) ως δύο συμμαχικά κόμματα.

Ο Μπερίσα χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για τη «σφραγίδα» του ΔΚ ως προσπάθεια του Έντι Ράμα να αποκλείσει το ΔΚ από τις εκλογές. Σύμφωνα με όσα είπε ο Μπερίσα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η ειρηνική επανάσταση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη νίκη και την απομάκρυνση του Ράμα από την εξουσία.

Να θυμίσουμε ότι οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης στους 3 δήμους ελληνικού ενδιαφέροντος (Δρόπολη-Φοινίκη-Χιμάρα), επιλέχθηκαν από το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ. Προφανώς με βάση την σημερινή απόφαση τουλάχιστον σε αυτούς τους τρείς δήμους, οι υποστηρικτές του ΔΚ θα κληθούν να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΕΑΔ και για τους δημοτικούς συμβούλους.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια