Αλβανία: Ποιος θα κερδίσει τη μάχη της 6ης Μαρτίου;

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 6ης Μαρτίου σε 6 δήμους της Αλβανίας. Από σήμερα, οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους 14 ημέρες για την προεκλογική εκστρατεία τους στους δήμους Σκόδρα, Ντίμπρα, Δυρράχιο, Βόρα, Ρογκόζινα και Λούσνια.

Επίσης, οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να προβλέπουν τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, οι οποίες για πρώτη φορά βρίσκουν το Δημοκρατικό Κόμμα διχασμένο με υποψηφίους που εκπροσωπούν το ΔΚ του Λουλζίμ Μπάσα από τη μια και τον συνασπισμό «Σπίτι της Ελευθερίας» με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση στο «Newsbomb», πέντε δήμους κερδίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ έναν κερδίζει ο συνασπισμός «Σπίτι της Ελευθερίας».
Πρόκειται για τον δήμο της Σκόδρας, όπου υποψήφιος του Μπερίσα είναι ο πρώην βουλευτής Μπαρντ Σπάχια. Στο μεταξύ, ο Λουλζίμ Μπάσα θα σημειώσει άλλη μία ήττα. Ωστόσο, μένει να δούμε πόσο αληθινή θα είναι αυτή η πρόβλεψη μετά τις 6 Μαρτίου.

Οι νικητές θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους μόνο για ένα χρόνο, καθώς οι τακτικές τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.
Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτές της 30ης Ιουνίου 2019, η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε. Ως αποτέλεσμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε και τους 61 δήμους.
Λόγω του ότι οι 6 δήμοι είναι σήμερα χωρίς δήμαρχο, εξαιτίας καταδικαστικών αποφάσεων ή παραιτήσεων, διεξάγονται ενδιάμεσες εκλογές.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια