Μέτα: Οι υποψήφιοι της 14ης Μαϊου είναι των πολιτών

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας (ΚΕ), Ιλίρ Μέτα, είπε ότι οι υποψήφιοι της 14ης Μαΐου από τις προκριματικές εκλογές δεν είναι ούτε του Σαλί Μπερισά ούτε του Ιλίρ Μέτα, αλλά των πολιτών.
Από τη συνέντευξη Τύπου από το αρχηγείο του ΚΕ, ο Μέτα είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα κόλπα και κακεντρέχεια με τους υπερυποψηφίους, όπως τους αποκάλεσε, που θα εγγραφούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Χωρίς ανάκαμψη της εκπαίδευσης, χωρίς τη στήριξη των δασκάλων, της επιστημονικής έρευνας, αυτή η χώρα δεν μπορεί ποτέ να προχωρήσει. Οι υποψήφιοι είναι από τις προκριματικές, μια διαδικασία που έγινε στην Αλβανία για πρώτη φορά και εφαρμόστηκε με πολύ θάρρος σε μια χώρα που έχει μόνο τη διαφθορά για να επιβιώσει, η διαδικασία των προκριματικών στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες δημοκράτες, έχουν ήδη εκδώσει σούπερ υποψηφίους που δεν ανήκουν πια στον Μπερίσα, αλλά στους πολίτες. Τέρμα η απάτη και η κακία που εμποδίζει τους υπερυποψηφίους να εγγραφούν για την 14η Μαιου. Αυτή η διαδικασία καθοδηγείται από τους πολίτες. Όπου κι αν πάω είμαι απλά ενθουσιασμένος με την επιλογή που βγήκε από τις προκριματικές. Εκτός από την κούρσα για τους δημάρχους, γίνεται και αγώνας δημοτικών συμβούλων» είπε ο Μέτα.

Σε ερώτηση αν στη συμφωνία ΚΕ-ΔΚ θα ενταχθούν και τα δημοτικά συμβούλια, ο Μέτα την χαρακτήρισε ιστορική συμφωνία.
«Έχουμε μια ιστορική συμφωνία με το ΔΚ. Οι ίδιοι οι πολίτες θα έρθουν να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ή μπορεί να έχουν στο μέλλον», δήλωσε ο Μέτα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια