Βαγγέλης Ντούλες: H καταστρατήγηση της δικαιοσύνης στην περίπτωση του Δημάρχου Χιμάρας

Ομιλία του Βαγγέλη Ντούλε στο Αλβανικό κοινοβούλιο για την δικαιοσύνη μετά τη μεταρρύθμιση και η καταστρατήγηση της στην περίπτωση του Δημάρχου τη Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Επιτρέψτε μου εν συντομία, σχετικά με την περίπτωση του δημάρχου Χιμάρας, κ. Μπελέρη, να σας αναφέρω τις παραβιάσεις ή την αλυσίδα των παραβιάσεων στις σκέψεις και τις ενέργειες των τμημάτων της δικαιοσύνης, που έρχονται να εκπληρώσουν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποστολή που έχει επιφορτιστεί από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

1. Κατά την προανάκριση, η έρευνα διενεργήθηκε από την εισαγγελία του Αυλώνα, ενώ δεν είχε καθ' ύλην ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ για την άσκηση ποινικής δίωξης βάσει του κώδικα ποινικής δικονομίας.
 
2. Οι υποκλοπές από την εισαγγελία εγκρίθηκαν κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ των κριτηρίων του νόμου, αφού ο πολίτης Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης δεν ήταν πρόσωπο σε βάρος του οποίου διενεργούνταν έρευνες.

3. Η απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε νόμιμη την υποκλοπή είναι κατά παράβαση του νόμου, καθώς ελήφθη εκτός της νόμιμης προθεσμίας.

4. Ως συνεργός της αστυνομίας για τη διενέργεια πράξεων πρόκλησης για αγοραπωλησία ψήφων χρησιμοποιήθηκε ένας ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ για το ποινικό αδίκημα της ΑΠΑΤΗΣ, μάρτυρας αναξιόπιστος κατά τον κώδικα ποινικής δικονομίας.

5. Οι παρακολουθήσεις περιβάλλοντος χώρου που διενεργήθηκαν από τον συνεργάτη της αστυνομίας δεν έχουν ώρα καταγραφής των συνομιλιών και δεν ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ με κανένα στοιχείο του πρωτοκόλλου παρατήρησης και παρακολούθησης που διενεργήθηκε και υπογράφεται από 15 αστυνομικούς της δικαστικής αστυνομίας, το οποίο καθιστά ΥΠΟΠΤΗ την ίδια την υποκλοπή.

6. Από την αστυνομία έχουν διωχθεί και παρακολουθηθεί όχι μόνο οι εξουσιοδοτημένοι από την εισαγγελία, αλλά και το εκλογικό γραφείο και άλλα πρόσωπα που δεν εμπλέκονται στις έρευνες. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της πολιτικής λοιπόν.

7. Η επ' αυτοφώρω σύλληψη έγινε κατά παράβαση του νόμου. Ακόμη και οι ίδιοι οι αστυνομικοί της δικαστικής αστυνομίας δεν γνώριζαν τα ΑΙΤΙΑ για τα οποία έπιασαν “επ' αυτοφώρω” τον πολίτη Διονύσιο Φρέντη Μπελέρη. Την ώρα που είχαμε την περίπτωση του σοσιαλιστικού κόμματος που ο βουλευτής, συνάδελφος της πλειοψηφίας, είχε ασυνείδητα ανακοινώσει στο εκλογικό γραφείο του ότι οι αιτήσεις καταχώρισης των περιουσιών, οι αιτήσεις του περιουσιακού να γίνονται στο γραφείο κόμματος. Κατάφορα στοιχεία προεκλογικής ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, αλλά τα όργανα της δικαιοσύνης έκλεισαν τα μάτια!

8. Ο συνεργάτης της αστυνομίας δεν τέθηκε υπό κράτηση αμέσως μετά την ύποπτη πράξη αγοραπωλησίας ψήφων, αλλά ΠΑΡΕΔΩΣΕ στην αστυνομία 8 ώρες μετά την πράξη τα χρήματα που ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι δόθηκαν από τον συλληφθέντα, γεγονός που καθιστά αμφίβολο ότι τα χρήματα δόθηκαν από τον συλληφθέντα.
 
9. Η λίστα των ψηφοφόρων, που ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ότι αγόρασαν οι συλληφθέντες, παραδόθηκε από τον συνεργάτη της αστυνομίας (8 ώρες μετά). Δεν βρέθηκε ΠΟΤΕ στην κατοχή των κρατουμένων.

10. Από την εισαγγελία ζητήθηκε, 3 ΦΟΡΕΣ εγγράφως, οι υποκλοπές να ακουστούν από τους συνηγόρους βάσει των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τα αιτήματα δεν απαντήθηκαν, κατά φανερή ΠΑΡΑΒΑΣΗ των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

11. Κατά τη δίκη στο ειδικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο:
• ΜΟΝΟ στον πολίτη Διονύσιο Φρέντη Μπελέρη έχει επιβληθεί η ποινή της προφυλάκισης μεταξύ των 31 ποινικών διώξεων που πρωτοκολλήθηκαν στις εκλογές της 14ης Μαΐου για αδικήματα που σχετίζονται με τις εκλογές.
• Ο πολίτης Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης είναι ο ΜΟΝΟΣ υποψήφιος και εκλεγμένος δήμαρχος που συνελήφθη ως ΥΠΟΠΤΟΣ για αγοραπωλησία ψήφων σε 32 χρόνια, με την αιτιολογία ότι ένας από τους υποστηρικτές του ΜΠΟΡΕΙ να εχει εμπλακεί σε αγοραπωλησία ψήφων.

12. Κατά την εξέταση στο Εφετείο:
• Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συλληφθέντος επειδή η ποινή που επιβλήθηκε το 2006 αποκαταστάθηκε σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ προς το Άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα και την πρακτική του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας.
• Το δικαστήριο επιβάρυνε τη θέση του καταγγέλλοντα δυσκολεύοντας την κατηγορία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της εισαγγελίας, σε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και του νόμου.
Και έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα!

13. Δεν του επιτράπηκε να ορκιστεί ούτε υπό συνθήκες αστυνομικής συνοδείας, ούτε στο χώρο της κράτησης, ενώ υπάρχει νομικό ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ όπου βουλευτές που κρατούνταν ήρθαν και ΨΗΦΙΣΑΝ στην Ολομέλεια της Bουλής ή ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ στις συνθήκες της προφυλάκισης.
Άρα, τέτοια επιλεκτική και μεροληπτική δικαιοσύνη, δεν την θέλουμε!
Σας ευχαριστώ.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια