Δερβιτσάνη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δερβιτσάνης «ΔΕΡΒΗ» στις 14 Ιουλίου 2023!

Το Φεστιβάλ ήταν μια εκδήλωση αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης!

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν:
  • Να προσφέρουμε λίγη χαρά και ξενοιασιά στους κατοίκους της περιοχής μας, μικρούς και μεγάλους, που την έχουν τόσο ανάγκη μέσα στη μοναξιά τους.
  • Να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους νέους του χωριού μας να μυηθούν στις παραδόσεις, στις αξίες, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ούτως ώστε να τα αγαπήσουν, να τα διατηρήσουν και να γίνουν οι συνεχιστές αυτής της μακραίωνης και πολύτιμης κληρονομιάς!
  • Να βοηθήσουμε τους νέους και κυρίως τις γυναίκες να βρεθούνε μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν κλίμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και κυρίως προσφοράς. Να αναλάβουν και να κάνουν από κοινού πράγματα για τον τόπο τους και για τον εαυτό τους.
Προσκαλέσαμε κι άλλους συλλόγους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή κι αυτό βοήθησε στην εξωστρέφεια της κοινότητάς μας, στην προβολή της δικής μας πολιτιστικής ταυτότητας αλλά και στο να γνωρίσουμε τα δικά τους ιδιαίτερα γνωρίσματα.

Ευχαριστούμε θερμά το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Νέας Μάκρης Μαραθώνα Ραφήνας Πικερμίου. ¨Η Αγία Ειρήνη¨ που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και ειδικά τον πρόεδρο Δημήτρη Βασιλείου και τον χοροδιδάσκαλο και φίλο μας Νίκο Ζέκη για την πολύτιμη βοήθειά του.
Ευχαριστούμε επίσης τον Χορευτικό Όμιλο των κοριτσιών της Άνω Δρόπολης που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους.
Τέλος ευχαριστούμε πολύ όσους μας τιμήσανε με την παρουσία τους και όλους όσοι βοηθήσανε και στηρίξανε την προσπάθειά μας! Ειδικά τον Δήμο Δρόπολης για την στήριξη!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Συλλόγου μας μικρούς και μεγάλους για την αγάπη και τη σοβαρότητα που έδειξαν για την αποπεράτωση της εκδήλωσης αυτής. Στις γυναίκες που πρόσφεραν απλόχερα όλα εκείνα τα εδέσματα για το δείπνο φιλοξενίας και ειδικά την Αριόλια Διαμάντη που προσέφερε για την ημέρα αυτή αφιλοκερδώς 25 φορεσιές.

Καλή αντάμωση στο επόμενο Φεστιβάλ!


Διαβάστε ακόμη

Σχόλια