Η Χιμάρα είναι ζήτημα βιασμού της δημοκρατίας στην Αλβανία

Ο Φρέντη Μπελέρης κρίθηκε προφυλακιστέος χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα και κατά κατάφωρη παραβίαση των γραπτών νόμων αυτής της χώρας.

Κρατείται στη φυλακή με τις μηχανορραφίες των αστυνομικών της κυβέρνησης και τελικά και με πλαστό ποινικό μητρώο.
Κρατείται κατά πλήρη παραβίαση του Συντάγματος της Αλβανίας, των ελευθεριών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων καθώς και της ευρωπαϊκής αρχής της τοπικής αυτονομίας.

Και πιο συγκεκριμένα:
  • Τον κρατούν στη φυλακή με αστυνομικές σκευωρίες, χωρίς κανένα πειστικό στοιχείο που να συνδέει άμεσα τις πράξεις του ατόμου με την κατηγορία!
  • Παραμένει φυλακισμένος χωρίς να αποδεικνύεται ούτε ένας νομικός λόγος που να δικαιολογεί την προφυλάκιση του.
  • Δεν τον αφήνουν να πάει στο δημόσιο αξίωμα για το οποίο ψηφίστηκε, χωρίς λόγο μείζονος σημασίας!
  • Δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του λαού της Χιμάρας!
  • Δεν αναγνωρίζουν βασικές συνταγματικές ελευθερίες και δικαιώματα.
  • Αρνούνται να σεβαστούν τις αρχές της τοπικής αυτονομίας!
Δεν μας αρκούν τόσα για να καταλάβουμε ότι η σύλληψη είναι πολιτική; Ή πιστεύετε ακόμη ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη?! Δηλαδή δεν εξαρτάται από τον Ράμα, αλλά από τους δημοσιογράφους και ολιγάρχες;
[...]

Ο λαός της Χιμάρας εξέλεξε υποψήφιο, η κυβέρνηση της Αλβανίας με πολιτικά κίνητρα δεν του επιτρέπει να ασκήσει το αξίωμά του. Τον έβαλε φυλακή χωρίς νόμο. Δεν υπάρχει άλλο θέμα.
Οι Χιμαραίοι τον επέλεξαν, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα. Κάθε άλλο επιχείρημα, κάθε καταναγκασμός, κάθε κακία αυτού του παράλογου μονολόγου που έχουμε με τον εαυτό μας, αναμφίβολα δίνει το δικαίωμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά αυτό το πράγμα θα γίνει ευρωπαϊκό ζήτημα.

Ylli Manjani
Νομικός - Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια