Η συνέργεια της Ελλάδας με τον αλβανικό ανθελληνισμό στο διωγμό των Ελλήνων της Αλβανίας

Γράφει ο Παναγιώτης Μπάρκας

ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ:- ΠΩΣ ΖΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!
Το αρχικό κείμενο της ανάρτησης άλλαξε στην εισαγωγή μετά από τηλεφώνημα Βορειοηπειρώτη που ζει στο εξωτερικό. Κοντολογίς μου είπε ότι απορεί πώς ως Έλληνες τα καταφέρνετε να ζείτε ακόμα στα ιερά πάτρια εδάφη μας.
Ο λόγος επειδή έτυχε να ζήσει λίγες μέρες στο πατρικό του και κατατρόμαξε στην άγρια ανθελληνική εκστρατεία σύσσωμων των αλβανικών ΜΜΕ. Ψεύδη, οξύτητα, διαστρεβλώσεις, συκοφαντήσεις, επιθετικότητα, παραχαράξεις, οικειοποιήσεις, μεγαλοϊδεατισμοί, μίσος, φθόνος, κοινοτικό μπόουλινγκ…!
Δεν καταφέρονται κατά της Ελλάδας όσο και αν την επικαλούνται. Όλα στοχεύουν, στο εύκολο και ποθητό θύμα, τον Ελληνισμό της Αλβανίας. Στην τωρινή φάση έχει ως πλαίσιο την απογραφή του πληθυσμού. Συμβαίνει έτσι και όταν προσφέρουν προστασία και πατερναλισμό και όταν εκδηλώνουν απροκάλυπτα περιθωριοποίηση και εκβιασμό. Βιάζονται να ξελογαριαστούν οριστικά.

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Το θέμα δεν έγκειται στο πόσο αποτελεσματικοί είναι στην επίτευξη του στόχου τους. Εκείνο που πονάει απαρηγόρητα είναι η συνεργεία της επίσημης Ελλάδας. Κατ΄ επανάληψη! Στην 33χρονη περίοδο μεταπολίτευσης στην Αλβανία, η Αθήνα δεν στήριξε και υπερασπίστηκε ποτέ τον Ελληνισμό της Αλβανίας, σθεναρά, συνεχιζόμενα και με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική. Στο όνομά του στήριξε άτομα και υποθέσεις που καμιά ουσιαστική σχέση έχουν με τον Ελληνισμό. Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε ότι συχνά τα άτομα υπό την στήριξή τους ήταν υπό τον έλεγχο της αλβανικής πλευράς και εκτελούσαν εντολές της. Πρόκειται για υποθέσεις που ξεκινούν από συγκεκριμένους κύκλους, κυβερνητικούς και μη, για τα ιδιοτελή συμφέροντά τους. Είναι σχεδόν τα ίδια άτομα και δομές. Παρασέρνουν τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ελληνική κοινή γνώμη φορώντας στα άτομα και τις υποθέσεις αυτές εθνικό μανδύα.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΕΘΝΙΚΕΣ» ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
Για την υπεράσπιση το συγκεκριμένων ατόμων ή υποθέσεων οδηγούν τις διμερείς σχέσεις σε ακραία επιδείνωση. Ο αλβανικός εθνικισμός ως ανθελληνισμός, μέσα από τέλειες δομές και με σταθερό ιδεολόγημα δύο αιώνων, αναπτύσσει τρομαχτικές ενέργειες τις συνέπειες των οποίων πληρώνει ο ανυπεράσπιστος Ελληνισμός. Η Ελλάδα στις αντιπαραθέσεις αυτές βγήκε μονίμως ηττημένη. Και μετά από την κάθε ήττα με τρύπια βάρκα τη διπλωματία, λαμβάνει πρωτοβουλίες αναθέρμανσης των σχέσεων, προσθέτοντας στο ενεργητικό τους επιπρόσθετα στοιχεία ενοχής, που οδηγούν στην ανάγκη επιπλέον παραχωρήσεων Ποτέ όμως δεν λαμβάνει καμιά πρωτοβουλία για την παραμέριση των συνεπειών μεταξύ των Ελλήνων, ούτε για τη βελτίωση του βίου τους. Μέχρι το επόμενο παρόμοιο επεισόδιο.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΕΡΗ. –ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ.
Όσο η αλβανική πλευρά ανεβάζει τις ανθελληνικές στροφές με αιχμή του δόρατος τον Μπελέρη, τόσο η επίσημη Ελλάδα, τροφοδοτεί απερίσκεπτα την αλβανική εκστρατεία. Τόσο περισσότερο εκτίθεται ο εγκαταλελειμμένος και απροστάτευτος Ελληνισμός.
Σιγά σιγά αποκαλύπτεται ότι η επίσημη Αθήνα, στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Μπελέρη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, παρασύρθηκε από συγκεκριμένα κυβερνητικά και μη κλιμάκια. (Όπως στις εξελίξεις με τους 5 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) Πρόκειται για τα ίδια συμφέροντα, τα οποία για να προωθήσουν πολιτικά το ίδιο πρόσωπο αποστραγγάλισαν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ότι αφορά την εκλογή νέας ηγεσίας.) Αποκαλύπτεται επίσης (και όχι μόνο από τα αλβανικά ΜΜΕ) ότι για την εκλογή του Μπελέρη χρησιμοποιήθηκαν μέσα τα οποία δεν έχει σημασία αν ενόχλησαν τα Τίρανα. Το πρόβλημα εστιάζεται τώρα στην Αθήνα. Έγκειται στο γεγονός ότι θα πρέπει να παρεμποδιστούν τα Τίρανα για να μη δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτουν, διότι τότε δεν θα πληγεί απλώς το γόητρο της Ελλάδας. Θα επιβεβαιωθεί ότι η προώθηση της υπόθεσης Μπελέρη ουδέ μία σχέση έχει με τα δικαιώματα του Ελληνισμού στην Αλβανία, για τα οποία δήθεν κόπτονται οι της Αθήνας. Θα επιβεβαιωθεί επίσης, ότι ο Μπελέρης, όπως ο κάθε μπελέρης, είναι πλέον αχρείαστος στην αυλή των Τιράνων, οπότε μάταιη η επένδυση, άνθρακας ο χρυσός. Αλλά τη νύφη την πληρώνει ο Ελληνισμός.

Ο ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό είναι γνωστό και δηλωμένο ότι ο Μπελέρης δεν τον εκπροσωπεί, ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά. Και αν είναι επικεφαλής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα, ο Ελληνισμός γενικώς καταψηφίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ διότι θεωρεί ότι αποτελεί μεγαλύτερο κακό από τα αλβανικά κόμματα. (Δυστυχώς στην Αθήνα αναγνωρίζουν την ΟΜΟΝΟΙΑ ως την νόμιμη και μόνιμη εκπροσώπηση του Ελληνισμού)
Από την άλλη, όπως αναφέραμε, η 33χρονη πορεία επιβεβαιώνει ότι η επίσημη Αθήνα δεν υπερασπίστηκε ουσιαστικά ποτέ τον Ελληνισμό. Πιο απλά, και άλλοι Έλληνες της Αλβανίας, διώχτηκαν, φυλακίστηκαν, σκοτώθηκαν, έχασαν αδίκως τις περιουσίες …., έγιναν μαζικά αντικείμενο της αντιτρομοκρατικής, αλλά δεν έχουν ποτέ την στήριξη της επίσημης Αθήνας, αν δεν ανήκουν στα κυκλώματα αυτά και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν έκανε κάτι για να δείξει εμπράκτως τη στήριξη του Ελληνισμού. Απλώς ζήτησε και πραχτικά τη δική του συστράτευση για τη δικαιολόγηση της υπεράσπισης Μπελέρη.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ… ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ
Ο Ελληνισμός, ασφαλώς, πεπειραμένος πλέον δεν ακολούθησε. Δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει και αμυνθεί στην αλβανική ανθελληνική θύελλα και παραλήρημα. Με αφορμή τον Μπελέρη ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο μετατράπηκε σε κεντρικό θέμα της αλβανικής επικαιρότητας παίρνοντας όμηρο και θύμα τον απροστάτευτο Ελληνισμό.
Οι ενδείξεις λένε ότι η Αθήνα χάνει και την μάχη αυτή με τα Τίρανα. Βρίσκεται σε φάση αναδίπλωσης. Και δεν ετοιμάζεται απλώς για επαναληπτικές εκλογές. Αλλά για να βάλει τη σφραγίδα ότι χάνει οριστικά και τον τελευταίο ουσιαστικό παράγοντα, έστω και διαπραγματευτικό στις σχέσεις με τα Τίρανα: - Τον ελληνισμό της Αλβανίας! Όταν οι άλλες γειτονικές χώρες γύρω μας αναζητούν, καλλιεργούν από το τίποτε και αναγνωρίζουν στην Αλβανία «εθνικές μειονότητες» (Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαυροβούνι, Αίγυπτος κλπ) η Ελλάδα ξεπουλάει την μοναδική της εθνική μειονότητα συνέχεια των πατρικών εδαφών, την μεγαλύτερη στην Αλβανία με σημαντικά ιστορικά κεκτημένα που την κατατάσσουν στην κορυφή των εθνικών θεμάτων στην περιοχή. Εντωμεταξύ αναγνωρίζει ως διμερή θέματα που απαιτούν λύση τους αλβανικούς ισχυρισμούς, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ούτε ιστορικές απαντήσεις.

Τα Τίρανα δείχνουν άκαμπτα στον ανθελληνισμό τους. Στο οπλοστάσιό τους αποθηκεύουν τα νέα στοιχεία για να ασκούν όποτε θέλουν εμπαιγμό στην Αθήνα. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός δεν είναι σε θέση ούτε να μετρήσει τις πληγές του. ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΛΙΑ ΑΛΒΑΝΙΣΜΟΥ.
Οι εκπρόσωποι του Ελληνισμού, είτε νιώθουν βολεμένοι επειδή είναι άνθρωποι του Ράμα και συναστρέφονται με τους εκπροσώπους του εθνικού κέντρου, είτε προσπαθούν να επωφεληθούν από τις καταστάσεις για να επικρατήσουν (προσφέροντας υπηρεσίες στην υπόθεση Μπελέρη, αλλά άμεσα στους κύκλους που κρύβονται πίσω απ΄αυτή). Κανείς δε σκέφτεται για ανάχωμα αντίστασης και υπεράσπισης του Ελληνισμού που βάλλεται σκληρά. Εκπρόσωποι του εθνικού κέντρου αποκλείουν κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, αν δεν ανήκει στο δικό τους ευνοούμενο περιβάλλον.

24 Σεπτεμβρίου 2023

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια