Ο δρόμος της Τουρκιας για την Αθήνα περνάει από την Κομοτινή, ο δρόμος της Αθήνας προς τα Τίρανα...είναι κλειστός!!!

Με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, επιβεβαιώθηκε ότι ο δρόμος της Τουρκίας για την Αθήνα περνάει από την Κομοτηνή. Ο δρόμος της Αθήνας προς τα Τίρανα …. Είναι κλειστός !!! Ή τουλάχιστον δεν περνάει από την εθνική ελληνική μειονότητα!!

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί για τη σχέση αυτών των δύο «παράλληλων»..!

Δεν διαφωνώ, αλλά η πραγματικότητα για το αντίθετο μιλάει!!Και νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί. (Αφού ο Ελληνισμός στην νυν Τουρκία δεν αποτελεί πλέον ελληνική εξωτερική εθνική πολιτική.)

Δεκαετίες στη σειρά και ιδιαίτερα τα 30 τελευταία χρόνια, η Άγκυρα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις όποιες εξελίξεις στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και παρά το γεγονός ότι ούτε νομικά, ούτε εθνικά, ούτε ιστορικά και πραχτικά καμιά σχέση έχει με την μουσουλμανική κοινότητα στην ελληνική Θράκη, κατάφερε να σχετίσει πολιτικά τα δύο θέματα. Σε τέτοιο σημείο που η Αθήνα, την όποια κίνηση προς την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων της, λάμβανε υπόψη τις τουρκικές αντιδράσεις για την μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη.

Ξεκινώντας έστω από «εποικοδομητικό» αρνητικό συσχετισμό, δλδ την ξεσυνέρισμα, θα ήταν ευπρόσδεκτο ώστε η Ελλάδα να έκανε με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία ότι η Τουρκία κάνει στη Θράκη!

Δυστυχώς, δεν συμβαίνει όμως ούτε κάτι τέτοιο! Απεναντίας! Η Αθήνα πιστεύει ότι δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η Τουρκία να μη έχει αντίβαρο να καταπιαστεί για αξιώσεις στη Θράκη, δλδ σε περίπτωση που εξουδετερωθεί, μάλιστα και φυσιολογικά, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, (όπως συμβαίνει), θα καταφέρει (πάντα η Αθήνα) να ευνοηθεί στην αντιμετώπιση με καλύτερους όρους των τουρκικών αξιώσεων και προκλήσεων στην Κομοτηνή και όχι μόνο.

Έτσι, στην ταχτική της Αθήνας, για τήρηση καταστάσεων μη έντασης με την Τουρκία, η απαλοιφή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αποτελεί έναν καλό οιωνό και ατού!

Από την άλλη, τα πολιτικά παπαγαλάκια στην Αθήνα, χρησιμοποιήσαν ευρέως την ίδια γλώσσα για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων στη Θράκη, με εκείνη των Τιράνων για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Έτσι, μπορεί να εξηγηθεί τώρα, γιατί η Αθήνα, με αφορμή την πανδημία, έχει κλείσει κάθε πόρτα επικοινωνίας με τον Ελληνισμό της Αλβανίας!

Από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα προς Τίρανα, ή και αντίστροφα, δεν ταξιδεύει πλέον κανένας Έλληνας υπουργός εξωτερικών, κανένας Έλληνας επίσημος, μάλιστα ούτε Έλληνες διπλωμάτες…!! Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και για πρώτη φορά στην ιστορία εθνικής πολιτικής μιας χώρας διαπιστώνεται τόσο απραξία και αδιαφορία και σύνδεση των εθνικών τυχών με κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα και άτομα!

Οι πρόσφατες εκλογές με την ιστορία άρνησης των αλβανικών πολιτικών κομμάτων να παρέχουν προστασία και στήριξη στις επιλογές της Αθήνας, (όπως παλιότερα), επιβεβαιώνει ότι η θέση της Αθήνας προς τα Τίρανα έχει εξοστρακιστεί και η ισχύ της Ελλάδας στην Αλβανία έχει καθηλωθεί, όπως επιβεβαιώνει επίσης την είσοδο του Ελληνισμού στην Αλβανία σε μια κατάσταση ανυπαρξίας, χωρίς καμιά σημασία, που πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την χαριστική βολή, (αλλά δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις ώστε γι΄αυτή την εξέλιξη να ευθύνεται η Ελλάδα).

Παναγιώτης Μπάρκας
2 Ιουνίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια