Ανακοίνωση του ΣΠΑΚ για τη σύλληψη Γκορου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ειδική Εισαγγελία για τη σύλληψη του Γιώργου Γκόρου. Ακόμη ένα άτομο στη φυλακή και τρεις σε κατ' οικον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον ΣΠΑΚ, ο Γκόρος σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις έχει διαπράξει πράξεις κατά παράβαση του νόμου, οι οποίες συνιστούν τακτική μη εκπλήρωση καθήκοντος, επιφέροντας την ποινική συνέπεια ως προς τη διάταξη για την οποία ερευνάται.
Η Ειδική Εισαγγελία ανακοινώνει ότι ο Γκόρος, με την ιδιότητα του δημάρχου, σε συνεργασία με τον άλλο υπό ανάκριση πολίτη, χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένη επαλήθευση σύμφωνα με τις νομικές υποχρεώσεις, διαβίβασε στους αρμόδιους φορείς εντελώς παραποιημένα έγγραφα, καθιστώντας δυνατή την εγγραφή έκτασης 5512 τ.μ. γεωργικής γης ιδιοκτησίας του Δημοσίου, υπέρ ιδιωτικού φορέα.

Αυτή η έκταση γης που βρίσκεται στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας, αφού εγγράφηκε στα δημόσια μητρώα χάρη στις παράνομες ενέργειες των υπευθύνων έχει αλλοτριωθεί υπέρ ιδιωτικού φορέα. αφαιρώντας το κράτος από την ιδιοκτησία του. 
Ο ΣΠΑΚ ανακοινώνει ότι ο Γκόρος κατηγορείται και για άλλη υπόθεση, όπου σε συνεργασία με τον άλλο υπό ανάκριση πολίτη, προέβη με συγκεκριμένες ενέργειες την μεταφορά αγροτικής έκτασης 5080 m2, επικαλύπτοντάς την με άλλο ακίνητο που ανήκει στο κράτος.

Από την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με αρ. εγγράφων», περισσότερες από μία φορές, που προβλέπονται από το άρθρο 186/2 του Ποινικού Κώδικα, και «Πλαστογραφία σφραγίδων, σφραγίδων ή εντύπων», περισσότερες από μία, που προβλέπονται από το άρθρο 190/2 του Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια