Η Ελλάδα του 1821 θέλει να ξεπουλήσει την Ελλάδα του 1912

Λόγος του λέγειν γιατί η Ελλάδα όσο υπάρχουν Έλληνες με εθνική συνείδηση δεν ξεπουλιέται. Και όταν οι Έλληνες στερέψουν, θα σηκωθούν οι πεθαμένοι να την προστατέψουν.

Όσο και αν προσπαθούν οι «νεοέλληνες» μέσα από τα παράθυρα των καναλιών και διαφόρων δραστηριοτήτων, να διαμορφώσουν συνειδήσεις για την νέα τάξη πραγμάτων, έστω και αν τους προστατεύει το άβατο του Συντάγματος, δεν θα μπορέσουν. Γιατί ο Έλληνας αργεί αλλά δεν ξεχνάει, γιατί οι 8 στους 10 Έλληνες έχουν μέσα τους την συνείδηση του πολυδιάστατου μουσικοσυνθέτη Μήκη Θεοδωράκη, του Θεσσαλονικιού τραγουδιστή Δημήτρη Κοργιαλού, τον οποίο γνωρίσαμε αυτές τις μέρες, του κάθε ανώνυμου Έλληνα.
Η Ελλάδα του 1821 λοιπόν, μοιάζει να βιάζεται να ξεπουλήσει την Ελλάδα του 1912. Εννοώ κάποιους νενέκους της Αθηναϊκής πολιτικής και όλους αυτούς που φιλοσοφούν, που πιθανών δεν είναι κληρονόμοι της ιστορίας, για το πως αναστήθηκε το έθνος το 1821, έστω σε περιορισμένα γεωγραφικά όρια.

Και τότε υπήρχαν Μεγάλες Δυνάμεις που με κανένα τρόπο δεν ήθελαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Απεναντίας ήθελαν την Τουρκία στα Βαλκάνια, για να συγκρατήσουν τον σλαβικό επεκτατισμό. Οι Έλληνες όμως κάνοντας την μεγάλη υπέρβαση τις αψήφησαν, αν και μετά το 1821, για να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία τους, χρειάστηκαν άλλα 8 χρόνια αιματηροί αγώνες, ασχέτως εκ’ του πονηρού, για να μη επεκταθούν στα φυσικά τους όρια. Όπως αναφέρει συγγραφέας της εποχής, οι Μεγάλες Δυνάμεις πίστευαν ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να υπάρξει ως έθνος, παρά ως αρχαιολογικό μουσείο. «Αφού τόσο μέθυσες με τα ανδραγαθήματα των κλεφτών σου, σου αναγνωρίζομε τα λημέρια τους. Σου αρκούν αυτοί οι βράχοι και η θάλασσα που εξετέλεσες τα ανδραγαθήματά σου. Αρκεί να μην έχεις φιλοδοξίες, να μην διαταράξεις το μέλλον και την ησυχία μας».
Μη νομίζετε ότι δεν υπήρχαν και τότε πουλημένοι πολιτικοί, που έκαναν το παν για να εμποδίσουν την ανεξαρτησία του υπόλοιπου έθνους. Υπήρχε όμως η ελληνική ψυχή του Ηπειρώτη, του Θεσσαλού, του Μακεδόνα, του Κρητικού που δεν μπόρεσαν να την κάμψουν, ούτε να εμποδίσουν την συμμετοχή του Έλληνα εθελοντή, από το ίδιο το ανεξάρτητο έθνος.

Η Ελλάδα απελευθερώθηκε το 1912. Και αν έμεινε έξω από τα όριά της η Β. Ήπειρος, αυτή η αποτυχία πρέπει να χρεωθεί στους λανθασμένους χειρισμούς και τις υποχωρήσεις, στην έλλειψη διορατικότητας από τους εθνοπατέρες της εποχής, παρά στις Μεγάλες Δυνάμεις. Με ποιο δικαίωμα σήμερα κάποιοι «νεοέλληνες», που πιθανών άσχετοι με τους Έλληνες, προσπαθούν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα του 1912;

Η Β. Ήπειρος θυσιάστηκε στον βωμό των καλών σχέσεων με την γείτονα χώρα, χωρίς την συγκατάθεση των Βορειοηπειρωτών. Την ημέρα που μνημονεύονταν η επέτειος της Αυτονομίας της, όχι μόνον που δεν συμμετείχε κανένας Έλληνας πολιτικός, αλλά ίσως να το διασκέδαζαν καθώς στο αμφιθέατρο του Παντοίου Πανεπιστημίου διεξάγονταν δραστηριότητα από «νεοέλληνες» επιστήμονες, για να αποδείξουν ότι τα σύνορα της Αλβανίας πρέπει να είναι στον Αμβρακικό Κόλπο.
Η Μακεδονία, χωρίς την συγκατάθεση των Μακεδόνων, σήμερα χάνει το όνομα και αύριο την εδαφική της ακεραιότητα, δήθεν για να μη διαλυθεί το γειτονικό κρατίδιο.
Η Θράκη, χωρίς την συγκατάθεση των Ελλήνων της, με αραιά αλλά σταθερά βήματα αποχτάει Τούρκικη ταυτότητα.
Τα νησιά και το Αιγαίο, χωρίς την συγκατάθεση των Ελλήνων, σιγά-σιγά συνηθίζουν με την εναέρια και την θαλάσσια παρουσία του τουρκικού επεκτατισμού.

Μήπως όλα αυτά είναι σχέδια για να επανέλθουν τα σύνορα της Ελλάδας στα όρια του 1821; Σχέδια που αν δεν επαναστατήσει ο Έλληνας, ενάντια αυτών που του διαμορφώνουν την συνείδηση και του ενταφιάζουν την ιστορία, σε λίγα χρόνια η διακυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι στα χέρια των αλλοδαπών.

Τηλέμαχος Λαχανάς
(4-3-2008)

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια