Δρόπολη: Εγκαινιάστηκε η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου Δερβιτσάνης

Χθες, στην Δερβιτσάνη, το κεφαλοχώρι της Δρόπολης εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η έναρξη της τουριστικής περιόδου του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου για το έτος 2024.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και ομιλίες από τους επίσημους προσκεκλημένους, όπου αναφέρθηκαν στην αξιοποίηση του έργου. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 
- η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα. Κωσταντίνα Καμίτση, 
- ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, 
- ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Φυσικών Πόρων AKBN κ. Αρτάν Λεσκοβίκου, 
- ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αργυροκάστρου κ. Ντίνο Σελίμι, 
- ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος και φυσικά ο , οικοδεσπότης, δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου.

Το έργο της ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου Δερβιτσάνης ολοκληρώθηκε μέσα από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα - Αλβανία 2014-2021. 
Είχε ανακαινισθεί μερικώς το 2000 με χρήματα της ελληνικής 🇬🇷 κυβέρνησης και τώρα κατέστη πλήρως λειτουργικό. 

Η κα Πρέσβης επεσήμανε στην ομιλία της ότι τα αρκετά & πολύ ενδιαφέροντα πολιτιστικά γεγονότα που  πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στη Δρόπολη  θα έχουν πλέον τον φυσικό τους χώρο. Το γεγονός είναι χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου, την πολιτιστική του προβολή και την ανάδειξή του ως περιοχής τη Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. 
Το Πολιτιστικό Κέντρο της Δερβιτσάνης θα μπορεί να φιλοξενεί δημιουργούς από την Αλβανία, την Ελλάδα αλλά και από όλη την Ευρώπη. 
Η κα Καμίτση παρέστη επίσης στην εκδήλωση έναρξης της τουριστικής περιόδου έτους 2024 για τη Δρόπολη και το Πωγώνι. Εντυπωσιάστηκε από την ποικιλία των τοπικών εδεσμάτων. Επεσήμανε ότι κάθε χρόνο δημιουργούνται όλο και υψηλότερες προσδοκίες για να εξελιχθούν η Δρόπολη και το Πωγώνι ως τουριστικός προορισμός, λόγω του φυσικού πλούτου και της πληθώρας πολιτιστικών, αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων. Ενώ, τόνισε ως βασική προϋπόθεση τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους μέσω της ανάπτυξης ευρύτερου και ολοκληρωμένου οδικού δικτύου. 

Η πρώτη εκδήλωση έγινε χθες στο ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο από τους μαθητές των σχολείων Δερβιτσάνης και Βουλιαρατίου παρουσιάζοντάς ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
Η επίσης φιλοξενήθηκαν πίνακες ζωγραφικής της Δερβιτσωτισσας ζωγράφου Μάρθας Γκοτζιά, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια