Παραποιήθηκαν τα στοιχεία της απογραφής;

Μετά από πολλές χρονικές καθυστερήσεις, σήμερα το Ινστιτούτο Στατιστικής δημοσίευσε τα στοιχεία της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών, βάσει των οποίων υπάρχουν 2.412.113 κάτοικοι στην Αλβανία.
Πόσο πραγματικός είναι όμως ο αριθμός των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων; Υπήρξε τάση αύξησης του πραγματικού αριθμού των Αλβανών που ζουν εντός των συνόρων; Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες ότι αυτή η καθυστέρηση στη δημοσίευση στοιχείων γίνεται για να κρυφτεί η μείωση του πληθυσμού, ενώ έχουν διατυπωθεί και κατηγορίες για παραποίηση στοιχείων.

Αμφιβολίες έχουν εγείρει ακριβώς η καθυστέρηση στην κυκλοφορία του αποτελέσματος. Όπως και το γεγονός, ήδη γνωστό, ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αλβανών έχει τραπεί σε φυγή και αυτό αποδεικνύεται από την έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στην Αλβανία δεν ζουν περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ο αριθμός αυτός βασίζεται στον αριθμό των χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

Ο επικεφαλής των «Terra Data» Blerim Gjeladini, μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσίευσε ορισμένα στοιχεία για τη θλιβερή πραγματικότητα στην Αλβανία σχετικά με τον αριθμό του πληθυσμού.
Με βάση τα στατιστικά στα κοινωνικά δίκτυα ρωτά πού είναι οι Αλβανοί.

«Αλλά πού είναι οι άνθρωποι, πού είναι οι Αλβανοί; Τα κοινωνικά δίκτυα και η μετανάστευση, μια θλιβερή αντανάκλαση της πραγματικότητας
Στον σημερινό κόσμο όπου ο εικονικός χώρος γίνεται μεγαλύτερος από τον πραγματικό, ρίξαμε μια ματιά στους αριθμούς σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πλήρως 1,7 έως 1,9 εκατομμύρια Αλβανοί, από 13 έως 65+ ετών, που "ζωντανά" στο Facebook και το Instagram (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς).
Άρα, τίθεται το μεγάλο ερώτημα: πού είναι όλοι αυτοί οι Αλβανοί; Έχουν εγκαταλείψει τα εδάφη μας ή έχουν απλώς διαγράψει τους λογαριασμούς τους στο Facebook και στο Instagram;
» αναφέρει ο επικεφαλής των «Terra Data»

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έχει επίσης διατυπώσει ισχυρισμούς για χειραγώγηση των στοιχείων της απογραφής. Είπε χθες ότι τα δεδομένα έχουν παραποιηθεί καθώς έχουν προστεθεί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που δεν ζουν στη χώρα.

«Αύριο ο Έντι Ράμα δημοσιεύει τα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού αφού τα έχει χειραγωγήσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Αφού πρόσθεσε εκατοντάδες και χιλιάδες πολίτες που δεν βρίσκονται πια στην Αλβανία φέτος, ούτε για χρόνια.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της πράξης, θέλω απλώς να σας ενημερώσω ότι, όπου πραγματοποιήθηκε με την ίδια μεθοδολογία με αυτή της Αλβανίας, η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου τις δημοσίευσε εντός της ημέρας που εγγράφηκε ο τελευταίος πολίτης στη χώρα αυτή. Επειδή η ηλεκτρονική εγγραφή κατέστησε αυτό εντελώς δυνατό.
Το 2011, η εγγραφή έγινε με έντυπα που συμπλήρωσαν οι εργαζόμενοι που συναντούσαν κάθε πολίτη. Ωστόσο, η κυκλοφορία του δεν κράτησε ποτέ περισσότερο από 3-4 εβδομάδες. Στη Σερβία, η απογραφή πληθυσμού δημοσιεύτηκε μετά από 3 εβδομάδες.
Στην Αλβανία, το ναρκοκράτος του Edvin Droga, αυτή η απογραφή δημοσιεύεται μετά από 9 μήνες. Με αυτή την ιστορία εξαπάτησης, ο Τσουμπρίλοβιτς θέλει να κρύψει το πιο άσχημο έγκλημά του κατά των Αλβανών, τη δημιουργία συνθηκών για τη μαζική αναχώρησή τους από την Αλβανία
», είπε ο Μπερίσα.

Διαβάστε ακόμη


Σχόλια