Σχέδιο εκποίησης περιουσίων στη Χιμάρα

Η έρευνα που άνοιξε η Ειδική Εισαγγελία του ΣΠΑΚ αποκάλυψε ένα τραγικό σχέδιο εκποίησης περιουσίας στη Χιμάρα, όπου οι συντελεστές της παραποίησης εγγράφων και οι δικαιούχοι των ακινήτων ήταν υπάλληλοι του δήμου Χιμάρας.
Τα βράχια μιας λοφώδους περιοχής που είχαν εγγραφεί ως «Λιβάδι» στο υποθηκοφυλακείο της Αυλώνας, έκλεψε με πλαστά έγγραφα ο σημερινός διορισμένος δήμαρχος Χιμάρας, Αχιλλέας Μπολάνος, καταχωρώντας ως γεωργική την έκταση 4263 m².

Ο Αχιλλέας Μπολάνος πούλησε τα οικόπεδα σε ισχυρό επιχειρηματία στα Τίρανα, με στόχο την ανέγερση πολυτελών ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά τα ακίνητα ανήκε στον δάσκαλο Ηρακλή Λικόκα, ο οποίος έχει τα δύο του σπίτια, το ένα χτισμένο ήδη από το 1910.
Μόλις ο επιχειρηματίας αγόρασε τους βράχους ως γεωργική γη από τον Αχιλλέα Μπολάνο, η κατασκευαστική εταιρεία έκανε αίτημα στον δήμο της Χιμάρας, προκειμένου να περιφράξει το αγορασμένο ακίνητο. Ο Γιώργος Γκόρος ενέκρινε την άδεια και η εταιρεία έστειλε εργάτες στο χωράφι για να πραγματοποιήσουν την περίφραξη.

Η ιδιωτική εταιρεία και ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπολάνος συνάντησαν την αντίσταση των νόμιμων ιδιοκτητών, αντίσταση που έφερε την αστυνομία της Χιμάρας στο σημείο.
Ο ΣΠΑΚ αναμένεται να καλέσει αυτό το μήνα τον δάσκαλο της Χιμάρας Ηρακλή Λικόκα και την πολίτη Φίλια Λικόκα για να καταθέσουν για την υπόθεση αυτή, όπου εμπλέκονται δύο δήμαρχοι Χιμάρας και άλλοι υπάλληλοι του δήμου.
Η υπόθεση της σύλληψης για δεύτερη φορά του δημάρχου Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου, δείχνει τη συστηματική υφαρπαγή περιουσιών από τους δημοτικούς λειτουργούς, οι οποίοι στη συνέχεια τα πούλησαν σε επιχειρηματίες.

Ο ΣΠΑΚ ερευνά τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, τον νυν εν ενεργεία δήμαρχο, Αχιλλέα Μπολάνο, και έναν άλλο δημοτικό στέλεχος με το όνομα Όλεγκ Γκόρο.
Οι τελευταίοι, μαζί με τον Αχιλλεά Μπολάνο, ήταν η ομάδα εργασίας που έφτιαξε τη λίστα με τα άτομα στη Χιμάρα, προκειμένου να επωφεληθούν από τα ακίνητα με τον τύπο της πραγματικής χρήσης.

Η Φιλία Λικόκα μιλάει για σύγκρουση που είχαν  με τους εργάτες της εταιρείας που κατέστρεφαν την περιουσία τους και τις αντιξοότητες που συνάντησαν με τους αστυνομικούς της Χιμάρας. ενώ, λέει ότι θα ζητήσει από τον ΣΠΑΚ και την δικαιοσύνη διεξοδική έρευνα για τον Γιώργο Γκόρο και τον Αχιλλέα Μπολάνο
Δηλώνει, επίσης, ότι στις εκλογές στήριξε τον Γιώργο Γκόρο ψηφίζοντας τον. 

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να κληθεί στον ΣΠΑΚ για να καταθέσει το ζεύγος Λικόκα.
Στο μεταξύ, οι έρευνες για πλαστογραφία εγγράφων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν επεκταθεί στους Αχιλλέα Μπολάνο και Ολεγκ Γκόρο.

Διαβάστε ακόμη

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια