Νέα πρέσβης στα Τίρανα η Ελένη Σουράνη


Πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη Παρασκευή 18/3 η συνεδρίαση του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ) για τις μεταθέσεις των υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών με πρεσβευτικό βαθμό.

Από την πρεσβεία της Κοπεγχάγης η κυρία Ελένη Σουράνη μετακινείται στα Τίρανα.

Συνηθισμένη σε δύσκολες καταστάσεις η κα Σουρανή (όλοι θυμούνται τον επιτυχή τρόπο που χειρίσθηκε την σύγκρουση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως γενική πρόξενος) αποτελεί μια καλή επιλογή για τα Τίρανα, πόστο στο οποίο προφανώς θα την ακολουθήσει και ο σύζυγος της πρέσβης ε.τ. κ. Νότης Ζωγράφος, γνωστός από τη θητεία του στο Βερολίνο.

Τα Τίρανα λέγεται ότι επιθυμούσε και ο νυν διευθυντής Βαλκανίων κ. Βασίλης Μπορνόβας, ΠΥΒ΄, ο οποίος θεωρείται από τους αδικημένους του συμβουλίου αφού, αυτός ο ειδικός στα μειονοτικά, κατέληξε με τη πρεσβεία Αμάν.

Δείγμα της σοβαρότητας που αντιμετωπίζει ο κ. Κοτζιάς της ελληνοκινεζικές σχέσεις είναι επίσης η τοποθέτηση του κ. Λεωνίδα Ροκανά, πρέσβη, στο Πεκίνο.

Σημειωτέον ότι ο ξάδελφος του κ. Χάρης Ροκανάς είχε υπηρετήσει παλιότερα και αυτός ως πρέσβης στο Πεκίνο πριν αναλάβει γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επί Ντόρας Μπακογιάννη.

Σχόλια