«Έτοιμο το νομοσχέδιο για τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Αλβανίας, προσδιορίζονται οι ακριβείς συντεταγμένες»


«Τη στιγμή που έχει ακόμα ανοικτό το θέμα των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα, η ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με εντολή του Π/Θ Έντι Ράμα για τον προσδιορισμό των συνόρων της Αλβανίας, προχωρά προς την τελική φάση. Ενημερώνοντας την Νομική Επιτροπή της Βουλής, ο Υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα θα έχουν στα χέρια το νομοσχέδιο το οποίο καθορίζει τις ακριβείς συντεταγμένες των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων της Αλβανίας.

΄΄ Ο νόμος για τα σύνορα προσδιορίζει με συντεταγμένες τα σύνορα της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της θαλάσσιας γραμμής. Υπάρχει ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με εντολή του Π/Θ, η οποία ασχολείται με το θέμα, το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο. Εντάσσεται στα θέματα προτεραιότητας της κυβέρνησης. Είναι μια διυπουργική ομάδα, όπου μετέχουν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας, με στόχο τον προσδιορισμό με ακρίβεια των μεθόριων συντεταγμένων, χερσαίων και θαλασσίων. Ο νόμος για τα κρατικά σύνορα θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς η ομάδα εργασίας συνεχίζει το έργο της ΄΄ – δήλωσε ο Υπουργός Ταχίρι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι ήταν στην Νομική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να την ενημερώσει για το νομοσχέδιο για τον συνοριακό έλεγχο, ο οποίος διευθετεί τις διαδικασίες εισόδου και εξόδου των Αλβανών πολιτών και των αλλοδαπών στα συνοριακά σημεία διάβασης και αποτρέπει τις καταχρήσεις των αστυνομικών στα σημεία αυτά.

http://www.balkanweb.com/

παράθεση από: tachydromos

Σχόλια