«Ξέπλυμα» των Ουκρανών νεοναζί στη Eurovision

Στο διωγμό των Τατάρων από τη χερσόνησο της Κριμαίας, από τους Σοβιετικούς, αναφέρεται το τραγούδι «1944» της νικήτριας, του χθεσινού διαγωνισμού της Eurovision, Jamala.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το αποτέλεσμα όμως, του διαγωνισμού και το τραγούδι δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται.

Κάποιος θα έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη όταν μάθει πως οι Τατάρικοι πληθυσμοί εκδιώχθηκαν από τους Σοβιετικούς γιατί τάχθηκαν στο πλευρό των Ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (κάτι αντίστοιχο με τους δικούς μας Ταγματασφαλίτες, Χίτες, «γερμανοτσολιάδες» κ.λπ.).
Φυσικά, η Ουκρανία δεν έστειλε τυχαία αυτό το τραγούδι για την Κριμαία για το διαγωνισμό της Eurovision. Έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια από το δημοψήφισμα, που ο λαός της Κριμαίας αποφάσισε επανένταξη με τη Ρωσία.

Από τότε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στηρίζουν χωρίς προσχήματα την ουκρανική κυβέρνηση που κυριαρχείται από νεοναζί εθνικιστές του περίφημου «Δεξιού Τομέα».
Θυμίζουμε, ότι ο Δεξιός Τομέας ευθύνεται για ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη. Την πυρπόληση του κτιρίου των Συνδικάτων στην Οδησσό και την οποτρόπαια δολοφονία 42 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και έγκυων που τις έκαψαν ζωντανές.


Και εδώ το τραγούδι-νικητής της Eurovision που υμνεί τους Τατάρους συνεργάτες των ναζί

altsantiri.gr

Σχόλια