Περιμένοντας τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την διαφημιζόμενη καμπάνια των πολιτικών φορέων της χώρας για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, την απαλλαγή της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης από τη διαφθορά και την δημιουργία ενός ωφέλιμου κράτους για τους πολίτες. Μια τέτοια δέσμευση αναμφίβολα θέτει νέους κανόνες στη λειτουργία του κράτους, στις σχέσεις του κράτους με τους πολίτες και επιδρά σημαντικά στον περιορισμό των οικονομικο-κοινωνικών ανισοτήτων και στην βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ατομικών και συλλογικών). Το ΕΕΜΜ - ΜΕΓΚΑ εύχεται η προσπάθεια αυτή να πετύχει.
Οι μειονότητες της Αλβανίας παρακολουθούν τις εξελίξεις με ενδιαφέρον αλλά η Εθνική Ελληνική Μειονότητα αδημονεί να μετατραπεί η πολιτική ρητορική σε πράξη. Η πορεία και τα γεγονότα μαρτυρούν πως η ΕΕΜ είναι η πρώτη που δέχεται τις αρνητικές συνέπειες. Οι γύπες της δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης αισθάνονται ικανοποιημένοι όταν στα νύχια τους πέφτουν τέτοια θηράματα, έτοιμοι να τα κατασπαράξουν.

Μια ώρα αρχίτερα να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη και αυτή η χώρα να πάει μπροστά!

Θεωρούμε πως η μεγάλη μάχη για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη και την εξαλλειψη της διαφθοράς δεν μοιάζει αισιόδοξη, καθότι δεν στοχεύει στην ουσία.

Και ενώ οι πολίτες αναμένουν να πέσει το φρούριο της Διαφθοράς με συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών και παραγόντων, ανταυτού παρακολουθούν καρέ καρέ τη σύλληψη του έλληνα μειονοτικού πρωην Υπουργού Εργασίας κ. Σπύρου Ξέρα, ο οποίος βρίσκεται ακόμη πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Γιατί άραγε; Για να δικαιολογηθούν στα μάτια των διεθνών παρατηρητών; Ή να χτυπήσουν με ένα σμπάρο δυό τριγώνια; Κανείς από τους Έλληνες αλλά και τους Αλβανούς πολίτες δεν πίστεψε ότι η κεφαλή της διαφθοράς είναι στη Δερβιτσάνη και ότι με τη φυλάκιση του κ. Ξέρα εξαλείφθηκε.

Το Κόμμα των Ελλήνων είναι πεπεισμένο ότι η φυλάκιση του Σπύρου Ξέρα αποτελεί πολιτικό παιχνίδι μεγάλων κομμάτων όπως επίσης και προσπάθεια απ το βαθύ κράτος να θίξει το κύρος και την αξιοπρέπεια της ΕΕΜ, η οποία ποτέ στην ιστορία της δεν είχε ανάμειξη με την διαπλοκή την απάτη ή το έγκλημα. Αντιθέτως πάντοτε αποτελούσε πηγή εμπνευσης για το αλβανικό κράτος και συνεισέφερε τα μέγιστα με τις γνώσεις και την κουλτούρα της.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση , εφ’ όσον έως σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανένας άλλος πρωην ή νυν υπουργός και μάλιστα όταν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες που βαραίνουν πρόσωπα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση όταν αποφυλακίζονται και αθωώνονται εκείνοι που έκλεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια από τις τράπεζες ή που διακρίνονται στη λίστα του παραδεισένιου Παναμά.

Την διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνουν οι καθημερινές επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης εκκλησίας, οι υφαρπαγές των περιουσιών των ελλήνων και οι συνεχιζόμενες καταπατήσεις κάθε ανθρώπινου δικαιώματος των μελών της ΕΕΜ.

Το Κόμμα των Ελλήνων εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η πάταξη της διαφθοράς απ τα δυο μεγάλα κόμματα της χώρας και διαμαρτύρεται έντινα για τον αποκλεισμό της πολιτικής εκπροσώπησης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τη συζήτηση γι’ αυτή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 17/05/2016

Σχόλια