Ψεύδη, συκοφαντίες και ύβρεις των Τσάμηδων στο Διαδίκτυο..


Ενώ στην πατρίδα μας διάφοροι φορείς σε συνέδρια και σεμινάρια, τα οποία οργανώνουν οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δήθεν καταπατούνται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και ιδίως των Τσάμηδων και άλλα συναφή, οι ίδιοι οι Τσάμηδες με το δίκτυο που έχουν οργανώσει από καιρό στο εξωτερικό, έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύβρεις σε βάρος της χώρας μας.
Έτσι, λοιπόν, ανοίγοντας τον υπολογιστή μου προ ημερών στην ιστοσελίδα με τίτλο ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ, παρουσιάστηκε στην οθόνη πολυσέλιδο κείμενό τους με επικεφαλίδα «Η Γενοκτονία των Τσάμηδων», το οποίο συνοδεύεται με άλλο ένα πολυσέλιδο κείμενό τους που υποστηρίζει και τεκμηριώνει τα γραφόμενά τους τα οποία είναι διανθισμένα με ύβρεις και ιστορικές αναλήθειες και υπερβολές με τον τίτλο «Άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας».

Δεν υπάρχει ψέμα και υπερβολή που να μην εκμεταλλεύονται στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης της πατρίδας μας οι Τσάμηδες σε κάθε ιστοσελίδα τους και ιδιαίτερα στην παραπάνω.

Θα παραθέσω μερικά αποσπάσματα από το άθλιο αυτό παραλήρημά τους:

Α. Η Γενοκτονία των Τσάμηδων.

«Τσαμουριά, Μια πανάρχαια Ιλλυρική χώρα προσαρτημένη στην Ελλάδα. 200.000 Τσάμηδες ζητάνε δικαιοσύνη και επιστροφή στην Πατρίδα. Τον Οκτώβριο του 1914, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Τσαμουριάς με αμιγή Αλβανο-μουσουλμανικό πληθυσμό, προσαρτίστηκε στην Ελλάδα. Τον  Οκτώβριο του 1940 ο δικτάτορας Μεταξάς εξορίζει 3.000 Τσάμηδες στα ξερονήσια, πολλοί εξοντώνοται και αφανίζονται. Το Καλοκαίρι του 1944, οι ακροδεξιοί αντάρτες του Ζέρβα εφορμούν στην Τσαμουριά και κατασφάζουν 5.000 αμάχους Μουσουλμάνους, Περισσότερα από 100 τζαμιά κατεδαφίζονται. Ακολουθεί η προσφυγιά στην Αλβανία, όπου 80.000 Τσάμηδες, εγκαταλείποντας τις περιουσίες τους, δασικές εκτάσεις χιλιάδων στρεμάτων, 500.000 αιγοπρόβατα, 45 χωριά δημεύονται από το ελληνικό δημόσιο και εγκαθίστανται βλάχοι. Το 1967 η Χούντα εγκαθιστά στην Τσαμουριά έναν αντιδραστικό μητροπολίτη, το Σεβαστιανό, που επιλαμβάνεται της εξοντώσεως κάθε μουσουλμάνου της Τσαμουριάς. Χιλιάδες Τσάμηδες καταδικάστηκαν από το ειδικό δικαστήριο δοσιλόγων σε θάνατο το 1945  ερήμην τους. Οι δημευμένες περιουσίες των Τσάμηδων ανέρχονται στο  ύψος των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Αυτά και πολλά άλλα ευτράπελα και απαράδεκτα γράφουν στην ιστοσελίδα αυτή που φτάνει τις  επτά πυκνογραμμένες σελίδες. Λέξη δεν αναφέρουν για τη συνεργασία τους με τους κατακτητές, τις αρπαγές των περιουσιών των Χριστιανών, τις σφαγές και τις προδοσίες και την εθελοντική τους φυγή για να αποφύγουν  την τιμωρία τους από την ελληνική δικαιοσύνη.

Στο δεύτερο μέρος της προσπάθειάς τους με τον τίτλο  «Άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας» που αποτελείται από 14 σελίδες αναφέρουν πλήθος ψευδών  γεγονότων και απαράδεκτών ύβρεων. Π.χ.:
- «Ο Δημοσθένης και ο Ισοκράτης αυτοκτόνησαν, όταν η Αθήνα υποδουλώθηκε στη Μακεδονία του Αλεξάνδρου.
- Μακεδονία. Από πού και ως πού ελληνική. Ελληνοποιήθηκε βίαια το 1912. Το σύνολο ελλήνων και λατίνων συγγραφέων θεωρούν τους αρχαίους μακεδόνες ως μη έλληνες.
- Μέγας Αλέξανδρος. Ο Χίτλερ της αρχαιότητος. Απίστευτες θηριωδίες σε  Ελλάδα και Περσία.
- Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική. Εγκλήματα γενοκτονίας κατά  μουσουλμάνων στην επανάσταση του 1821. Ιωάννης Ράλλης, ο Κουίσλιγκ της Ελλάδος, βαρύνεται με τις ωμότητες που διεπράχτηκαν στην Πελοπόννησο.  Πόντιοι, καμιά σχέση με την ελληνική φυλή. Ελευθέριος Βενιζέλος. Εχθρός της δημοκρατίας. Τέσσερις φορές δικτάτορας και πραξικοπηματίας. Αναθεματίστηκε δημόσια και καταδικασμένος σε θάνατο για εθνοπροδοσία πεθαίνει φυγάδας στο Παρίσι το 1935. Από τους 92 Βυζαντινούς αυτοκράτορες, ούτε ΕΝΑΣ Έλληνας. Παύλος Μελάς, ένας προκατασκευμένος "ήρωας", που δε σκοτώθηκε από Τούρκους. Ίων Δραγούμης, φανατισμένος Μακεδονοφάγος, που εκτελεστηκε το 1920 από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, επειδή αναμείχτηκε στη δολοφονική απόπειρα κατά του Βενιζέλου.
- Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης. Εγκληματίας με ράσσα. Πρόσφερε 5 λίρες για κάθε κομμένο κεφάλι Βούλγαρου».

Αυτά και άλλα πολλά και απαράδεκτα ισχυρίζονται οι τσάμηδες στο διαδίκτυο, στα δύο  κείμενα που επέλεξα, από τις δεκάδες που πλημμυρίζουν το  χώρο αυτό.

Θα έλεγε κανένας ότι η πλημμυρίδα των ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων και πορισμάτων που προβάλλουν στο διαδίκτυο οι Τσάμηδες -ένα ελάχιστο δείγμα παρέθεσα πιο πάνω- θα έπρεπε να έχει ξυπνήσει και τους υπεύθυνους στην πατρίδα μας και να αντιδράσουν ανάλογα. Και όμως δεν βρήκα ούτε μια σχετική σελίδα, ούτε μια διάψευση, ούτε μια ανακατασκευή από επίσημο φορέα ή έστω  μελετητή επιστήμονα. Και γεννιέται το ερώτημα: Γιατί; Φταίει η αδιαφορία υπευθύνων ή μήπως στις θέσεις αυτές -αν υπάρχουν τέτοιες θέσεις- βρίσκονται ανίκανοι και ακατατόπιστοι.

Τo περιβόητο ΚΕΜΟ
και οι δράσεις  του

Αντί λοιπόν να γίνει προσπάθεια ξεσκεπάσματος της ιστορικής διαστρέβλωσης στο διαδίκτυο σε βάρος της χώρας μας, διαβάσαμε  στις εφημερίδες στις 23-2-2008 ότι το Κέντρο Ερεύνης Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ) συνεργαζόμενο με το τμήμα πολιτικής επιστήμης και ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν εκδήλωση για τους Τσάμηδες.
Το περιβόητο αυτό κέντρο πιστεύει ότι θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, βάζοντας βούτυρο στο ψωμί γειτόνων μας με μεγαλοϊδεατικές βλέψεις. Διακήρυξε το ΚΕΜΟ και οι κύριοι καθηγητές της Παντείου ότι τα  συμπεράσματα του συνεδρίου τους θα είναι χρήσιμα για αυτοκριτική και της Ελληνικής πλευράς και όμως οι ίδιοι  κ. καθηγητές και  το ΚΕΜΟ πρέπει να απολογηθούν δημόσια για τις θηριωδίες των λεγομένων Τσάμηδων εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας, όντας στο πλευρό των Γερμανών. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα από τα πρώτα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο αυτό έφερε τον τίτλο «ιστορία και επικαιρότητα των τσάμηδων». Ποια επικαιρότητα άραγε; Μήπως  το θέμα τσάμηδων το συνδύασαν με την πρόσφατη ανεξαρτοποίηση του Κοσόβου;

Αν λοιπόν το ΚΕΜΟ και μερίδα καθηγητών μας τάσσονται ανεπιφύλακτα με τα αιτήματα των τσάμηδων για επιστροφή τους στα πάτρια, ας ξεκαθαρίσουν πρώτα τις χιλιάδες εγκλήματα που διέπραξαν  στα «πάτρια» και αν επίσης προτείνουν και απαιτούν τις δήθεν επιστροφές των περιουσιών τους, πρώτα πρέπει να εκκαθαριστούν οι χιλιάδες καταδίκες τους για εγκλήματα πολέμου στη Θεσπρωτία και μετά ας σπεύσουν  οι τσάμηδες με το ΚΕΜΟ και τους πλούσια αμοιβόμενους κ. καθηγητές της Παντείου να  μεσολαβήσουν  όπου πρέπει.

Και μια ερώτηση: Γράφτηκε στις εφημερίδες ότι το ΚΕΜΟ χρηματοδοτείται από διάφορα προγράμματα από το ελληνικό δημόσιο. Αν αυτό είναι αληθές, τότε μας αξίζουν συγχαρητήρια!

proinoslogos.gr

Σχόλια

  1. πολυ τους τρωει η ιστορια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://roides.wordpress.com/2015/05/25/25may15/

    Διαβαστε τα σχολια που βρηκα στο παραπανω σαιτ περιπου απο τη μεση ως και κατω.
    Ανατρεπεται ολη η προπαγανδα των εθνικιστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.Είς την έπαρχίαν Θυάμιδος
    α) Έφονεύθησαν 150 «Ελληνες πολΐται.
    β) Έπυρπολήθησαν 5 σχολεία και 2 κοινοτικά καταστήματα, μία «Εκ¬κλησία και 233 οίκίαι.
    γ) Διηρπάγησαν τα έπιπλα καί σκεύη τών οικιών 8 χωρίων και 388 μεμονωμένων οικιών. «Απαντα τα εμπορεύματα τών καταστημάτων, ρουχι¬σμός άντιπροσωπεύαιν 600 εκατομμύρια προπολεμικών δραχμών, άπαντα τά είδη δύο σχολείων, μιας Εκκλησίας,

    2. Είς την έπαρχίαν Παραμυθίας
    α) Έφονεύθησαν 201 «Ελληνες πολΐται.
    β) Έπυρπολήθησαν εξ ολοκλήρου 19 χωρία και 5 Έκκλησίαι. γ) Διηρπάγησαν όλος ό ρουχισμός, τά έπιπλα καί σκεύη τών άνωτέρω χωρίων.

    3- Είς τήν έπαρχίαν Μαργαριτίου
    α) Έφονεύθησαν 114 «Ελληνες πολΐται.
    β) Διηρπάγησαν διάφορα είδη τών κατοίκων.

    4 Εις τήν έπαρχίαν Πάργας (Φαναριού)
    α) Έφονεύθησαν 600 «Ελληνες πολΐται και πολλοί εκ τών κακώσεων κατέστησαν ανίκανοι προς έργασίαν.
    β) Πλείστοι διαρπαγαί, λεηλασίαι καί καταστροφα’ι ελαβον χώραν’ όμοίως και άπαγωγαϊ κορασιών καί γυναικών.

    ΑΔΙΚΡΙΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ….ΑΦΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΕΣ Η ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ…ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΟΠΛΠΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…..ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ

    Συνταγματαρχης των SS στην Ηπειρο Ζοζεφ Ρεμον
    »»στον αγωνα εναντιων των ανταρτων οι μονοι που μας υποστηριζουν είναι οι Αλβανοι »…

    Το συνταγμα μου και οι Αλβανοι ειχαν διαρκως απωλιες κατά την διαρκεια των επιχειρησεων»»…

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ [ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ] ΗΤΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ…..ΟΧΙ »ΚΑΠΟΙΟΙ» ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ’….ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ….
    ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ…
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ΠΗΓΗ ΟΤΙ »’ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»ΚΛΠ…
    ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ…ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΠΑΙΞΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ…..ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ …ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ , Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΝΟΠΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ…ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ …

    .Όπως άλλωστε η διοίκηση της γερμανικής μεραρχίας παρατηρεί σε έκθεσή της, «τα τμήματα του αλβανικού πληθυσμού συμπαρίστανται στα γερμανικά στρατεύματα και έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα κατά των ανταρτών», για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι «στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις κατά των ανταρτών οι μουσουλμάνοι αποδείχτηκαν ικανοί λόγω της γνώσης της περιοχής, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις ανίχνευσης.».

    ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ….
    ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ »’ΜΕΡΙΚΟΥΣ» …..Η »ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ» ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ…
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΕΙ ….
    .»Τα τμήματα του αλβανικού πληθυσμού συμπαρίστανται στα γερμανικά στρατεύματα και έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια
    .
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΗ ΜΙΛΑΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ »ΕΝΟΠΛΟΥΣ»’….
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ…ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ….
    ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ…..
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ….
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ….
    ΠΕΡΙΓΡΑΦΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝ …
    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…..ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ……ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΧ ΟΠΩΣ ΟΤΙ »»ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ»’……
    ΠΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ……
    δηλαδη »’να λεμε και ευχαριστω στους αλβανους που δεν κανανε αντιποινα στους βορειοηπειρωτες λογω αυτων που συνέβησαν με τους αλβανοτσαμηδες το 1944…
    τελειως λαθος η συγκριση…
    και δυστυχως εκ του πονηρου ….
    ας τα δουμε αναλυτικα
    πρωτον σε 1500 [συμφωνα με πηγες της εποχης ] υπολογιζονται οι ελληνες βορειοηπειρωτες που συμμετειχαν στο ΕΑΜ Αλβανιας ενω απο την αλλη , εντος ελλαδικης επικρατειας 1900 τσαμηδες καταδικαστηκαν ως οχι δωσιλογοι αλλα ως ενοπλοι συνεργατες των γερμανων και ιταλων από τα ελληνικα δικαστηρια …..
    επισης τους ιδιους τους αρχηγούς των τουρκοτσαμηδων εκτελεσαν οι ιδιοι οι κομουνιστες αλβανοι οταν οι τουρκοτσαμηδες περασανε εντος αλβανιας το 1944…λογικο ειναι ….
    τους ξερανε καλα οι αλβανοι κομουνιστες , αφου ειχανε δημιουργησει οι τουρκοτσαμηδες , το ταγμα του νουρι ντινο στο αργυροκαστρο [ταγμα που αποτελουνταν απο τουρκοτσαμηδες και λιγους ντοπιους αλβανους της βορειου ηπειρου ]
    ,δηλαδη ακομα και εντος αλβανικης επικρατειας , στο πλευρο των γερμανων το 1944 που δραστηριοποιουνταν εναντιων του ΕΑΜ αλβανιας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ας μας εξηγησει καποιος…
    δηλαδη σε ποιους ακριβως να κανουν οι αλβανοι… αντιποινα;;…
    αυτοι που τα λενε αυτα δεν ξερουν οτι οι βορειοηπειρωτες αποτελούσανε σημαντικο μερος των ανταρτων του ΚΚΑ Αλβανιας στις περιοχες νοτιως αργυροκαστρου πρεμετης και αγιων σαραντα…δηλαδή τι;;;;…
    να τα βαλει το ΕΑΜ Αλβανιας με τους ανταρτες του;;;; η μηπως να δημιουργησει πρόβλημα με τους βορειοηπειρωτες , στους οποιους ετσι κι αλλιως το ΚΚΑ υποσχότανε ισονομια μετα τον πολεμο με σκοπο να ενταχθουν στο ΕΑΜ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ,ενταξη η οποια συνεβη ηδη πολλους μηνες πριν την απελευθερωση του 1944
    ….ηξερε ο χοτζα [και γενικα ηξεραν οι κατοικοι του νοτου , αλβανοι και ελληνες ] πολύ καλα τον ρολο των τουρκοτσαμηδων για αυτό και ,το καθεστως του Χοτζα τους προωθησε , μακρυα απο τα συνορα , στον αυλωνα και στην μουζακια και τα τιρανα ακομα….

    ΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…..
    απο τον απελευθερωτικο λογο του ενβερ χοτζα το 1944 στα τιρανα….
    »Με τον γειτονικό ελληνικό λαό πολεμήσαμε μαζί και χύσαμε μαζί το αίμα μας, ο ένας περιποιήθηκε τις πληγές του άλλου σε αυτόν τον κοινό αντιφασιστικό αγώνα και είναι επιθυμία μας να διατηρήσουμε πάντα καλές σχέσεις με αυτόν τον ευγενή λαό. »’
    αναφέρεται στους ελληνες της [νοτιου ] Ηπειρου και σε κοινες επιχειτησεις [ του ΕΛΑΣ με παρτιζανους της Αλβανιας από το Λεσκοβικι ] εναντιον γερμανων και ιταλων αφου το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ελεγχε την ορεινη μουργκανα [ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ορεινη περιοχη στα συνορα] αρα με το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ειχε αμεση σχεση-συνεργασια το ΚΚΑ στον αγωνα εναντια στους γερμανους …..

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΧΟΤΖΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ……..»» Η δημοκρατική κυβέρνηση της Αλβανίας θα εγγυηθεί στην ελληνική μειονότητα την ελευθερία και τα δημοκρατικά και εθνικά δικαιώματα , για τα οποία τα παιδιά αυτής της μειονότητας πολέμησαν ηρωικά στις ταξιαρχίες του Στρατού της Εθνικής Απελευθέρωσης»’…..
    αρα ομολογει οτι η [πολυ μεγαλη] πλειοψηφεια της μειονοτητας πολεμησε στο αριστερο ανταρτικο της Αλβανιας εναντια στα κατοχικα στρατευματα….
    αυτά και για την ελληνικη μειονοτητα από τον ιδιο τον κομουνιστη ηγετη της αλβανιας ο οποιος τα εζησε απο κοντα ….
    τα γραφω αυτά για τον ανθρωπο που ειπε να λεμε και ευχαριστω που δεν κανανε »αντιποινα»’ οι αλβανοι στους βορειοηπειρωτες…
    τι αντιποινα ;;;;;;;…και με ποια ακριβως λογικη;;;;;
    πως μπορουν καποιοι να εξισωνουν δυο περιπτώσεις[τουρκοτσαμηδες και βορειοηπειρωτες];;;..
    περα από το ότι ηταν εθνοθρησκυετικες μειονότητες τι άλλο τους συνδεει για να ειχανε και »’παρομοια αντιμετωπιση»» ;;;
    απολυτως τιποτα….
    οι μεν εχανε 1900 ατομα ενοπλα στο πλευρο των γερμανων και οι δε 1500 ατομα ενοπλα στο πλευρο των κομουνιστων της αλβανιας εναντιων των Γερμανων….

    …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελειως διαφορετικη ηταν η ιστορικη πορεια των δυο μειονοτήτων….τουρκοτσαμηδων και βορειοηπειρωτων …οι τουρκοτσαμηδες φτιαξανε ,[ με την αδεια των κατακτητων] , δικο τους συστημα αυτοδιοίκησης στη Θεσπρωτια πραγμα που οδηγησε σε ενα ειδος αυτονομιας της Θεσπρωτιας ,και με σκοπο την ενωση με την αλβανια [πραγμα που δεν κανανε οι βορειοηπειρωτες στη βορεια ηπειρο ] ,
    οι τουρκοτσαμηδες οπλοφορούσανε με την αδεια των ιταλογερμανων πραγμα που απαγορευοτανε για οποιονδηποτε ελληνα ηπειρωτη ειτε της αλβανιας ειτε της ελλαδας , [ αυτό θυμιζει τουρκοκρατια οπου οι γκιαουρηδες ρωμιοι δεν επιτρεπότανε να οπλοφορουν σε αντιθεση με τους μουσουλμάνους που επιτρεποτανε ]..
    Το 1942 Ιδρύεται το «Εθνικό Αλβανικό Συμβούλιο», η περίφημη «ΞΙΛΙΑ» (keshilli) [ 14 οπλοφορα ταγματα ] , ενώ λειτουργούν τελωνεία (Σαγιάδα), εφορίες (εισπράττουν φόρους), δικαστήρια, καθώς και η γνωστή αστυνομία της Τζανταρμερίας (Xhandarmeria)..δηλαδη αυτοδιοικηση-αυτονομια με λιγα λογια , με την αδεια των κατακτητων [ οχι φυσικα γιατι οι συγκεκριμενοι κατακτητες ειχανε αγαπη για τις μειονοτητες να τα λεμε ολα]
    δηλαδή εδωθη από τα κατοχικα στρατεύματα ως ανταμοιβή-ανταλλαγμα για την ενοπλη συμμαχια των τουρκοτσαμηδων [τοσο κατα τον πολεμο του 1940 οσο και κατα την κατοχη ] , και με σκοπο τον πληρη προσεταιρισμο τους , ένα ειδος αυτομιας στη Θεσπρωτια…
    .πραγμα που επισης δεν συνεβη με τους βορειοηπειρωτες….
    ….επισης .Στις 17 Ιουνίου ιδρύεται το φασιστικό κόμμα της Θεσπρωτίας [ πραγμα που επισης δεν κανανε οι βορειοηπειρωτες ] . Ιδρύονται τα νέα δημοτικά συμβούλια με διορισμένους προέδρους από τα κατοχικά στρατεύματα..πραγμα που επισης δεν εγινε από τους βορειοηπειρωτες…..
    …διολου τυχαιο ότι ο ΕΛΑΣ δεν προστατεψε οσο »’θα μπορουσε» ισως τους τουρκοτσαμηδες κατα το τελος του 1944….μα όταν τοσοι λιγοι οι τουρκοτσαμηδες [ και από συγκεκριμενη περιοχη , μονο το φιλιατι και περιξ] που ενταχθηκανε [ στο τελος της κατοχης μαλιστα και όχι νωρίτερα,ως εσχατη λυση μετα την αποχωρηση ιταλων και γερμανων] στον εαμ-ελας και γνωρίζοντας οι ελασιτες τι ακριβως ειχε συμβει τα προηγουμενα τρια χρονια είναι απολυτα λογικο..όπως και η καχυποψια με την οποια τους αντιμετωπισε ο κομμουνιστης χοτζα αφου δεν τους αφησε για πολύ καιρο κοντα στα σύνορα [για να μην δημιουργησουν προβλήματα με τους ελληνες ] και τους εστειλε βορειοτερα [μαλιστα οι ιδιοι οι αλβανικομουνιστες την εποχη εκεινη τους χαρακτηριζαν »’αντιδραστικους»’ [ως λαος] δηλαδή »εχθρους» της κομμουνιστικης »προοδου»όπως την εννουσαν , γιατι ακριβως μεινανε ως το τελος πιστοι στις κατοχικες δυναμεις ] λογικο είναι αφου και αυτοι γνωριζαν τι ειχε συμβει με τους τουρκοτσαμηδες της θεσπρωτιας καλυτερα απο τους οποιουσδηποτε σημερινους ερμηνευτες των γεγονοτων …
    αξιο αποριας ειναι επισης οτι , τοσο απο τα ιστορικα ντοκουμεντα οσο και απο μαρτυριες, δεν ειχαμε καποια »μαζικη εκτελεση»[ πχ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ατομων ] η καποιο καψιμο χωριου τουρκοτσαμικου ως »»’αντιποινα»’ απο κατοχικα στρατευματα γερμανικα η ιταλικα κατα την τετραετη κατοχη στη Θεσπρωτια……
    πραγμα αρκετα υποπτο για το τη θεση ειχε λαβει η μεγαλη πλειοψηφεια των τουρκοτσαμηδων….
    αντιθετα τοσο σε βορεια ηπειρο [ πχ γλυνα] οσο και σε νοτια [λιγκιαδες η παραμυθια, Φαναρι κλπ ] ειχαμε και παρα ειχαμε σε ηπειρωτικα χωρια καταστροφες λεηλασιες και εκτελεσεις κατα την κατοχη …
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ;;;….
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ…
    ΑΡΑ ΑΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ.....
    ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ …. ΚΑΛΟΙ ΚΑΚΟΙΚΛΠ…..ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΞΕΡΑΝΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ….ΟΛΟΙ …..ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ…ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ …ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ…..ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΙΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ -ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ,ΠΧ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών