Οι χριστιανοί της Αλβανίας τοποθετούνται για την αναθεώρηση του συστήματος δικαιοσύνης


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ


ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Εμείς οι Χριστιανικές Κοινότητες στην Αλβανία (Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, Καθολική Εκκλησία στην Αλβανία και Ευαγγελική Αδελφότητα της Αλβανίας) παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ανησυχία την πορεία της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη, καθ όλο αυτό το διάστημα που περί τούτου γίνεται λόγος. Με διαφορετικούς τρόπους, έχουμε πει κι εμείς το λόγο μας για την μεταρρύθμιση αυτή συνολικά ή διάφορες όψεις της.

Την λεπτή αυτή στιγμή, καθώς πλησιάζει η ώρα και η δυνατότητα να δοθεί στη χώρα μια μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, που αποτελεί απ τους πλέον προβληματικούς κρίκους της αλβανικής πολιτείας και κοινωνίας, και που επηρεάζει άμεσα τη ζωή και την ποιότητα ζωής των αλβανών πολιτών, απευθύνουμε έκκληση στην περί ευθύνης αίσθηση των πολιτικών παραγόντων και αρχηγών, ώστε οπωσδήποτε να βρουν ένα συμβιβασμό καθώς και ο διεθνής παράγοντας επισημαίνει. Η εξεύρεση κοινής γλώσσας προς το συμφέρον της χώρας, πέραν από προσωπικά συμφέροντα ή κάποιας συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας, αποτελεί σήμερα την πλέον σημαντική αποστολή σας.

Η δικαιοσύνη και η επακριβή εφαρμογή της δεν αποτελεί επιλογή στη ζωή ενός λαού που αποβλέπει να είναι δημοκρατική χώρας, αλλά θεμελιώδη στοιχείο, για το οποίο όλοι πρέπει να συμβάλουμε ώστε να εγγυηθούμε το διαχωρισμό απ’ τη διαφθορά, που ως γάγγραινα απειλεί την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας ολόκληρης.

Η εξεύρεση του συμβιβασμού για την ψήφιση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του λαού στον πολιτικό παράγοντα και θα επηρεάσει στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος καλύτερου, όπου το κράτος δικαίου θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη και του κοινού καλού.

Οι ώρες που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικές και ζωτικές για την εν λόγω μεταρρύθμιση. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να καθίσουν από κοινού και να παραμερίσουν την ρητορική διένεξης. Ο λαός αναμένει πολλά από σας και εμάς όλους, ώστε με διαφορετικούς τρόπους να συμβάλλουμε στην βελτίωση της ζωής του.

Εμείς υποσχόμαστε τις προσευχές μας και των πιστών μας, προς τον Κύριον, για την εξεύρεση κοινής γλώσσας στην έγκριση αυτής της μεταρρύθμισης.


tachydromos

Σχόλια