Ένα ασυνήθιστο βίντεο στις χασισοφυτείες της Αλβανίας

Ένα ασυνήθιστο βίντεο έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και ήδη αποτελεί θέμα στο σύνολο σχεδόν των αλβανικών μέσων ενημέρωσης.

Πρόκειται για ένα βίντεο στην περιοχή του Τεπελενίου, το οποίο καταγράφει έναν άνδρα να παίζει κλαρίνο ανάμεσα σε μία ατελείωτη χασισοφυτεία.

Ο ήχος της μουσικής είναι γνώριμος. Στην Αλβανία ο συγκεκριμένος σκοπός αποκαλείται «Μπεράτι». Ο άνδρας τριγυρνά ανάμεσα στα φυτά και στη συνέχεια κατευθύνεται και σε κείνα που είναι φυτεμένα πολύ πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι ο Σαλί Μπερίσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από χασισοφυτείες οι οποίες πλέον καλύπτουν πολλά σημεία της γείτονος, την οποία ο ίδιος αποκαλεί «καναβιστάν».

Σύμφωνα με έκθεση της Ιταλικής Αστυνομίας, οι εκτάσεις με καλλιέργειες χασισόδεντρων φέτος αυξήθηκαν κατά 25%.

Η τελευταία αυτή έκθεση κάνει λόγο για μια δραματική κατάσταση, καθώς αναφέρει ότι η κάνναβη καλλιεργείται σε 363 περιοχές της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν την Αλβανία ως έναν από τους κύριους παραγωγούς κάνναβης στην Ευρώπη.

Η έκθεση αναφέρει ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη τα κέρδη από τα ναρκωτικά ανέρχονται στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων αυτών περνούν στα χέρια των αλβανικών εγκληματικών ομάδων.

Η αλβανική αντιπολίτευση έχει ισχυριστεί επανειλημμένα ότι το 30% των κερδών από τα ναρκωτικά που παράγονται στη χώρα πηγαίνει στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος - σύμφωνα με κατηγορίες του Δημοκρατικού Κόμματος - θα τα χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει τις επόμενες εκλογές.

Δείτε το βίντεο από τις χασισοφυτείες της Αλβανίας εδώ

Σχόλια