Χάονες - Σπόρτινγκ Κυψέλης : 2-1

Η ενδεκάδα των Χαόνων

Σε ένα πολύ καλό ματς,οι Χάονες  αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του πολύ καλού Σπόρτινγκ.

Κάκιστο 1ο ημίχρονο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι,τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο β' ημίχρονο στο οποίο κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια!

Η ειδοποιός διαφορά των δύο ημιχρόνων ήταν η έλλειψη κατοχής μπάλας, πάθους και έντασης. Φαίνεται πως οι φωνές και παρατηρήσεις του προπονητή κατά την διάρκεια της ανάπαυλας λειτούργησαν σαν ξυπνητήρι ανατροπής!!!

Στο 1ο ημίχρονο οι Χάονες δεν βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια. Πολλά λάθη σε όλα τα σημεία του γηπέδου, ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης παιχνιδιού και καθόλου καθαρό μυαλό, ήταν τα χαρακτηριστικά που τους διέκριναν. Ο Σπόρτινγκ δικαίως προηγήθηκε στο 20' λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Κώστας Καράμπελας βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Χαόνων και με άψογο πλασέ σκόραρε και έκανε το 0 - 1. Ο Σπόρτιγκ Κυψέλης θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλα τέρματα αν είχαν καλύτερα τελειώματα οι παίχτες του.
Η ενδεκάδα του Σπόρτινγκ Κυψέλης

Στο 2ο ημίχρονο οι Χάονες πρέσαραν χωρίς… ανάσα τους αντιπάλους, ενώ έμπαιναν με πάθος και πρώτοι σχεδόν σ’ όλες τις φάσεις.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν χαμηλά, δεν άφηναν τους αντιπάλους να κυκλοφορήσουν καθόλου την μπάλα και με κλεψίματα έβγαζαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.
Και κυρίως είχαν μεταφέρει όλο το παιχνίδι, στο μισό του γηπέδου, που ήταν η πλευρά του Σπόρτινγκ αφήνοντας κάποια αμυντικά κενά στα οποία και χτύπησαν οι φιλοξενούμενοι χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό. Η ισοφάριση ήρθε στο 55' λεπτο. Ο Κωνσταντακόπουλος έβγαλε κάθετη πάσα στον Νατσιολάρη, ο οποίος με ωραίο γύρισμα και σουτ στην δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα,έφερε το ματς στα ίσια. Την νίκη στους γηπεδούχους έδωσε ο Κωνσταντακόπουλος στο 88' λεπτο.
Ο Καζαμίας έδωσε την μπάλα στον Νατσιολάρη ο οποίος δεν έκανε σωστά το κοντρόλ κλεισμένος από αντίπαλο αμυντικό. Ο Κωνσταντακόπουλος είδε την μπάλα να στρώνετε μπροστά του λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, την κατέβασε με το αριστερό, και από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-1 με υπέροχο σουτ στο δεξί ''παραθυράκι'' της εστίας του Σπόρτινγκ. Σκορ το οποίο έμεινε ως και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων για την ισοφάριση!

Ο κ.Λαχανάς είδε αρκετά νέα πρόσωπα να προστίθενται στο ήδη υπάρχον ρόστερ αφήνοντας μάλιστα όλοι τους καλές εντυπώσεις αλλά την παράσταση έκλεψε η επανεμφάνιση του Α.Νικόλα,μετά από σχεδόν 1 χρόνο αγωνιστικής απραξίας, δίνοντας στον κ.Λαχανά παραπάνω λύσεις στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής..


Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η απόκρουση του αγώνα από τον Χ.Ζένο στο 95' λεπτό της αναμέτρησης. Παρόλο που αγωνίστηκε με πρόβλημα στον αριστερό ώμο,κατάφερε με μία εντυπωσιακή απόκρουση στο δεξί γάμα της εστίας του να αποσοβήσει την ισοφάριση σε δυνατό χτύπημα φάουλ του Πετράκου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Δεν βρήκε μπροστά του κάποια δύσκολη φάση. Και γενικώς δεν είχε περίπλοκα πράγματα να διαχειριστεί. Ίσως θα μπορούσε να είχε βγάλει κάποιες παραπάνω κάρτες για ορισμένα (εκατέρωθεν) δυνατά μαρκαρίσματα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Υπήρχαν περισσότεροι του ενός παίκτες των Χαόνων, που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο. Ο Ζένος πρόσθεσε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση με καίριες επεμβάσεις. Ο Σταυρίδης πολλά χιλιόμετρα για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Καζαμίας με αρκετή δουλεία στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Νατσιολάρης για το γκολ της ισοφάρισης το οποίο άλλαξε την έκβαση του αγώνα. Αλλα ο Κωνσταντακόπουλος τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο (ειδικά στο β΄ημίχρονο) και κατέκτησε τον τίτλο του… κορυφαίου. Ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του με προσωπικές ενέργειες δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και πέτυχε και το γκολ που έδωσε την νίκη στους Χάονες στο 90' λεπτό!!!

Συνθέσεις ομάδων

Χάονες: Ζένος, Γεωργαλής,(Καβαλιερός), (Παπαδάτος), Μηλιαρέσης,(Νικόλας), Γιάννης, Στεφάτος,(Θάνος), Σταυρίδης, Καζαμίας, Βλάχος,(Κωστόπουλος), Harka,(Shabanllari), Κωνσταντακόπουλος, Νατσολάρης.
Προπονητής: Λαχανάς Χ.
Βοηθός Προπονητή: Παπαλόης Ζ.

Σπορτιγκ Κυψέλης: Μπακαδρίτσος, Δρίβας, Λάγια, Γούναρης, Πετράκος, Μωυσής, Καραμπελιάς, Δουζίνας, Μαγδαληνός, Καρούμπαλης, Γεωργάτος.



Σχόλια