Έφυγε από κοντά μας ο ελληνοδιδάσκαλος Γιάννης Ανδρούτσος


Έφυγε από κοντά μας "πλήρης ημερών" ο Σεβαστός και Αγαπημένος Ελληνοδιδάσκαλος Γιάννης Ανδρούτσος.

Πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων του νομού Αργυροκάστρου και από τα ιδρυτικά στελέχη του με ποικιλόμορφη δραστηριότητα .
 Επίτιμος Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Ηπείρω Άνω Δροπολιτών (Ιωάννινα) ...

Γεννήθηκε στη Βόδρυστα Δερόπολης το 1924. Γιός του Μιχάλη Σπ.Ανδρούτσου και της Αθηνάς Φ. Τσιάμη - Ανδρούτσου. Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και στη συνέχεια φοίτησε στα γυμνάσια Πωγωνιανής , Ζωσιμαίας , Πετραλώνων Αθηνών και στη συνέχεια πάλι στην Πωγωνιανή , όπου διακόπτει στην πέμπτη τάξη λόγω του πολέμου. Συνεχίζει στην Παιδαγωγική Σχολή "Παντελή Σωτήρη" Αργυροκάστρου από όπου αποφοίτησε το 1960.

Από το 1946 διορίστηκε Ελληνοδιδάσκαλος και εργάστηκε στα χωριά της Δερόπολης: Λόγγο, Κρυονέρι, Βοδίνο, Άνω Επισκοπή, Λοβίνα, Βουλιαράτες, Ζερβάτες και Βόδρυστά. Συνταξιοδοτήθηκε το 1979 μετά 33/χρονη πετυχημένη διδασκαλική σταδιοδρομία.

"Με σταθερό μορφωτικό υπόβαθρο , με συναίσθηση του καθήκοντος, έντιμος καλοσυνάτος , ευχάριστος και καλοπροαίρετος συνομιλητής. Άνθρωπος με αγνά πατριωτικά αισθήματα, θερμό αγωνιστικό πάθος, και απέραντη αγάπη για την ιδιαίτερη αγαπημένη πατρίδα, τη στενή και την ευρύτερη. Δάσκαλος με γερές οικογενειακές βάσεις,πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης , περιφερόμενος στα ελληνοχώρια και μπόρεσε με το ήθος και τη στάση του να μη δώσει δικαίωμα στα θεριά του καθεστώτος , που δεν άφηναν κανένα σε "χλωρό κλαρί" ... ""
(Νίκος Υφαντής).

Παντρεύτηκε την Ιοκάστη Τσιάβου με την οποία έζησε 64 (!) χρόνια και του συμπαραστάθηκε σε όλη την σταδιοδρομία του. Απέκτησαν τρεις γιους τον Σπύρο , τον Μιχάλη και τον Δημήτρη και αξιώθηκαν να δουν εγγόνια.
Η συμβία του έφυγε πριν λίγες ημέρες.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 3μ.μ. (Αλβανίας) στον κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Λαζάρου στην Βόδρυστα.
===================================================
-- Το συμβούλιο της Αδελφότητας των εν Ηπείρω Άνω Δροπολιτών (Ιωάννινα) , εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του !
-- Να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Βόδρυστας !
-- Αιωνία η μνήμη του!


Παράθεση κειμένου από την σελίδα στο facebook, της "Αδελφότητας των εν Ηπείρω Άνω Δροπολιτών"

Σχόλια