Επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος ο Μπάσα


Λουλζίμ Μπάσα θα είναι πρόεδρος του ΔΚ για τέσσερα χρόνια ακόμη, εφόσον αναδείχθηκε νικητής στην εσωκομματική διαδικασία, με ποσοστό άνω του 90 %

Σε 73 εκλογικά κέντρα ο Μπάσα έλαβε 53 931 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του Έντουαρτ Σελάμιτ 5136. Με άλλα λόγια, ο Μπάσα έχει κερδίσει με ποσοστό πάνω από 90% και ο Σελάμιτ περίπου 9%.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν 20 χιλιάδες περισσότερα μέλη, ένα μήνα μετά την αποχή που είχε επιλέξει σημαντικός αριθμός μελών του ΔΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θεωρώντας τες ως εκλογές φάρσα, οι Δημοκρατικοί είχαν πάνω από 200 χιλιάδες ψηφοφόρους λιγότερες σε σχέση με το 2013

Ο Σελάμιτ μίλησε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για άνιση μάχη ενώ χθες μίλησε για παρατυπίες πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

Με αυτό το αποτέλεσμα, Λουλζίμ Μπάσα εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης αναζητώντας και πάλι την «ανατροπή» Ράμα, με τον οποίο έκανε μια κούρσα σχεδόν «φιλική» στις 25 Ιουνίου, εξακολουθεί να μιλάει για την εξαγορά ψήφων από συμμορίες του Έντι Ράμα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την συσπείρωση στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Σχόλια