Ντούλες: Απαλλοτριώνονται Έλληνες στη Χιμάρα. Kumbaro: Δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα


Για να συζητήσουν το σχέδιο ανάπτυξης στη Χιμάρα και την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί , όχι μόνο με τους κατοίκους της Χιμάρας αλλά και με την Αθήνα, στο Top Story χθες το βράδυ κλήθηκε η υπουργός Πολιτισμού Mirela Kumbaro και πρόεδρος του ΚΕΑΔ , Βαγγέλης Ντούλες.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε πως υπάρχουν τρεις πτυχές.

Είναι η πτυχή του έργου της τοπικής ανάπτυξης που εγκρίθηκε από την προβληματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , έχουμε τη δεύτερη, αυτή της αστικής αποκατάστασης στην Χιμάρα και η τρίτη είναι το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση των προσόψεων στο Βουνό, Δρυμάδες και Χιμάρα. Σε όλα αυτά έχουν αντιταχθεί οι κάτοικοι της Χιμάρα επειδή κρύβουν αντιφατικές, επιλεκτικές και πελατειακές πολιτικές.

Επίσης, απευθυνόμενος στον Ράμα δήλωσε πως «συμπεριφέρεται σαν καθεστώς στη Χιμάρα» και τέλος δήλωσε πως το σχέδιο αποσκοπεί στην απαλλοτρίωση πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες για να τους διώξουν

Ο Υπουργός Πολιτισμού απέρριψε τους ισχυρισμούς του Βαγγέλης Ντούλε.

Η Mirela Kumbaro δήλωσε ότι το σχέδιο στοχεύει μόνο στην ανάπτυξη της περιοχής και χρησιμοποιείται πολιτικά. Είπε ότι δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα.

"Δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα. Στη Χιμάρα υπάρχουν Έλληνες πολίτες οι οποίοι, όπως όλοι οι Αλβανοί πολίτες, υπόκεινται στους νόμους αυτής της χώρας ", ανέφερε.

Ο Υπουργός Πολιτισμού είπε ότι οι απαλλοτριώσεις ακολουθήθηκαν από όλες τις διαδικασίες και οι ιδιοκτήτες αποζημιώθηκαν.

Σχόλια