Καραμέλιος και Λιάκος : "Δεν γνωρίζουμε την ανακοίνωση που φέρεται να έχουμε συνυπογράψει"


Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Απόστολος Λιάκος, καθώς και ο πρόεδρος του παραρτήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς, Γρηγόρης Καραμέλιος, δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν για την ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο "Δήλωση Προεδρείου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ" και την οποία φέρεται να έχουν συνυπογράψει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr Καραμέλιος και Λιάκος δηλώνουν άγνοια για την ανακοίνωση και  δεν συμμερίζονται το περιεχόμενο της.
Είναι προφανές πως το ζήτημα αποκτά πλέον πολλές διαστάσεις μετά την Κυριακάτικη σύσκεψη στελεχών στα γραφεία της Οργάνωσης, με τις εξελίξεις να τρέχουν σε όλα τα επίπεδα.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις Λιάκου, Καραμέλιου, καθώς και του Γεν. Προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως αναρτήθηκαν στο himara.gr, οι οποίοι ρωτήθηκαν για την ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο  "Δήλωση Προεδρείου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ", η οποία στάλθηκε και δημοσιεύτηκε -και- στο apenadi.blogspot.com


Λεωνίδας Παππάς (Γενικός Πρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ): «Την περασμένη Κυριακή 26/11/2017 , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών στα γραφεία της ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας, στην οποία συμμετείχαν πρόεδροι των παραρτημάτων και κάποια μέλη του ΓΣ. Επικράτησε η άποψη να παραταθεί η ημερομηνία της Καταστατικής Συνδιάσκεψης. Ως προς τον τρόπο αναδιοργάνωσης υπήρξε διάσταση απόψεων. Οι σχετικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν αμέσως μετά, όπως προβλέπεται, απ'το Γραφείου Τύπου και αποτελούν την επίσημη θέση της Ομόνοιας για αυτή τη συνάντηση.

Σχετικά με την ανακοίνωση για την οποία με ρωτάτε και που δημοσιεύτηκε σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο, πέραν της επίσημης ιστοσελίδας της Ομόνοιας, διευκρινίζω πως δεν αποτελεί επίσημη θέση της οργάνωσης ούτε του Προεδρείου, καθώς αρκετοί απ τους υπογράφοντες δεν παρέστησαν καν στη συνάντηση, ούτε γνώριζαν την ύπαρξη της ανακοίνωσης.

Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά δείχνει υγεία. Η Ομόνοια δεν ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τον εγωισμό ή το συμφέρον του καθενός αλλά τα ιδανικά του ελληνισμού, οπότε κάθε πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη, οτιδήποτε άλλο είναι εσωστρέφεια. Ας αντιληφθούμε όλοι την κρισιμότητα των καταστάσεων για την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Ομόνοιας χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του καθενός, με ουσιαστικές προτάσεις, αν έχει, διαφορετικά με τη σιωπή και την προσευχή του.

Η Ομόνοια είναι το ανώτερο πολιτικό κεκτημένο που έχουμε ως βορειοηπειρωτική κοινότητα. Πρώτα ο Γενικός Πρόεδρος αλλά και όλα τα μέλη της ΕΕΜ έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο που την καλεί η ιστορία να διαδραματίσει και όχι να γίνεται μικρομάγαζο και αρένα αντιπαραθέσεων.»


Απόστολος Λιάκος (αντιπρόεδρος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ): «Δεν συμμερίζομαι αυτές τις διχαστικές κινήσεις, η μοναδική μου πρόταση, την οποία μετέφερα τηλεφωνικά, ήταν να δοθεί μια παράταση στην διοργάνωση της καταστατικής συνδιάσκεψης. Η πρόταση μου έγινε σεβαστή από τον πρόεδρο κ. Παππά ο οποίος τις επόμενες ώρες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Κακώς χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου στην ανακοίνωση αυτή καθώς δεν γνώριζα κάτι και ενημερώθηκα εκ των υστέρων»


Γρηγόρης Καραμέλιος (Πρόεδρος Παραρτήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς) «Δεν συμμετείχα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε και ενημερώθηκα όταν την είδα αναρτημένη. Ξαφνιάστηκα όταν είδα το όνομά μου στους συνυπογράφοντες. Δεν συμμερίζομαι αυτές τις διχαστικές τακτικές.»


Σχόλια