"Ομόνοια" σε ομηρία



Σε καθεστωτικούς μηχανισμούς εντός της Οργάνωσης φαίνεται πως προσκρούει η πρωτοβουλία για Καταστατική Συνδιάσκεψη της ΔΕΕΕΜ "Ομόνοια", που για πρώτη φορά θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτήν, να προτείνει και να λάβει μέρος στις αποφάσεις οποιοδήποτε μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας το αιτηθεί και αποδεχθεί απόλυτα τις αρχές και τους στόχους της οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας.

Μια πρωτοβουλία αλλαγής ενός δυσλειτουργικού καταστατικού, που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Μια πολύμηνη εργασία του Άλκη Πούλη, του Γιάννη Μαυρομάτη, Γρηγόρη Καραμέλιου, Βαγγέλη Ζαφειράτη, Θεμιστοκλή Καϊση, Αλεξ. Πάντο και Αντώνη Νέτσου, με τον Γενικό Πρόεδρο, Λεωνίδα Παππά, να αναλαμβάνει να την επικοινωνίσει στην βάση και κυρίως μια πρωτοβουλία που θα καλέσει όλα τα μελή της ΕΕΜ να -ξανά-αγκαλιάσουν την "Ομόνοια", να καταθέσουν τις προτάσεις και να συμμετάσχουν στην λειτουργία της.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος της αντίδρασης, μια ανοιχτή διαδικασία η καθεστωτική αντίληψη θεωρεί πως δεν θα μπορέσει να την φέρει στα μέτρα που θέλει. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό, από κάποιους ομολογείται δημόσια πως δεν επιθυμούν μια Ομόνοια παλλαϊκής συμμετοχής, δεν θέλουν μια Ομόνοια όλων. Ανακοινώσεις που διαψεύδονται από ανθρώπους που φέρονται να τις έχουν συνυπογράψει υποδηλώνουν απλά την αμηχανία, αυτών που τις μεθοδεύουν, μπροστά στην πιθανότητα αλλαγής

Τα πράγματα βεβαίως δεν είναι καθόλου ρόδινα. Η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΕΜ έχει γυρίσει την πλάτη στην Οργάνωση, εξαιτίας της κατάστασης ομηρίας που επικρατεί στη δομή της και, ίσως, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, να χάθηκε η τελευταία ευκαιρία επανεκκίνησης της.

Ας επιχειρήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να ευχηθούμε πως όχι..



apenadi.blogspot.com









Σχόλια