Η ενότητα για την επαναφορά του Ντούλε

Άκουσα ξανά και ξανά "τις ομιλίες" στην χθεσινή επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Θέλησα να καταλάβω την ουσία της χθεσινής μάζωξης, αλλά... Είδα και φωτογραφίες από την πρώτη γραμμή των παρευρισκόμενων ... Με φώτισε κάπως η γοητευτική συνομιλία στόμα με αυτή του Κίτσου με το Ντούλε και το ειρωνικό γέλιο του Ντούλε..... ( Η λεζάντα κάτω έλεγε ότι ο πολιτικός διάλογος των δύο ανδρών αφορούσε το μπόι των κοριτσιών που χόρευαν στη σκηνή πριν αρχίσουν το δικό τους λαογραφικό χορό οι πολιτικοί μας)

Στην ομιλία του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι οι εορτασμοί κάθε επετείου στοχεύουν στην ανανέωση του συμβολαίου της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Ελληνισμό...!!! Θα έλεγα ότι αποτελεί έναν τρόπο να μείνουν σκαρφαλωμένοι "επικεφαλής" της μειονότητας οι ίδιοι οι υπαίτιοι του μαρασμού μας και ας παραδέχονται ότι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του τόπου μας!

Για να επιβεβαιωθώ, έψαξα να βρω κάτι στις ομιλίες των πολιτικών, την δέσμευση για κάποιο θέμα. Π.χ το θέμα των περιουσιών στο Κώσταρι, στάζει αίμα και προδοσία και είναι τόσο νωπό, εφόσον μόλις πριν λίγες μέρες ο δικαστής πρωτοδικείου Αγ. Σαράντα αποφάσισε, παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαιοσύνης και με προκλητικό τρόπο, υπέρ των καταπατητών. Το Κώσταρι είναι το τελευταίο κομμάτι που εμποδίζει την μεταφορά της διαχωριστικής εθνολογικής γραμμής από εκείνη Δέλβινο-Στιάρι-Βρωμερό- Αγ. Σαράντα στην στενή κοίτη της Μπίστρισσα από Μουζίνα στην Τσούκα !!!
Να πουν για τα υπόλοιπα θέματα του περιουσιακού, να πουν "για την αγαπημένη" τους Χιμάρα, για την νέα μειοδοτική συμπεριφορά που ξεκίνησε στο Βούρκο (μετά από τη Δρόπολη) με τους δικούς μας να πουλούν τη αγροτική γη σε αλλοεθνείς!! (Πουλούν την πατρίδα για πέντε δεκάρες!!!!)
Να πουν για το εκπαιδευτικό, για τις προτάσεις σχετικά με τις νομικές διατάξεις για την έμπρακτη εφαρμογή του νόμου περί μειονοτήτων, για τη θέση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στο νέο προφίλ σχέσεων Ελλάδας Αλβανίας και τις γενικότερες εξελίξεις και ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.... Τίποτε απ΄όλα αυτά και άλλα τέτοια....!

Το πολιτικό όραμα των ηγετών μας φθάνει μέχρι τον πισινό τους για να μη ξεκολλήσει, ή πώς θα κολλήσει καλύτερα στην τοποθετημένοι από τους ίδιους καρέκλα, ως ζεύλα πάνω στο σβέρκο του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού....!!!
Αλήθεια.... όλο και κάτι έτρεχε χθες στα γύφτικα !

Με τη βορειοηπειρώτικη πονηριά ο Ντούλες, για να δείξει στο κοινό ότι αυτός είναι ο μόνος συνομιλητής με την Αθήνα (όπως με το ίδιο σκεπτικό έχει διαδώσει ότι η Πρέσβης της Ελλάδας κάνει ότι πει εκείνος) κάρφωσε τον Β' της Πρεσβείας που παρευρέθηκε χθες στην παγωμένη αίθουσα των αναμνηστικών εκδηλώσεων για την ΟΜΟΝΟΙΑ, έξω στις σκάλες του "μεγάρου Πολιτισμού" της Δερβιτσάνης, για να τον δει ο κόσμος και έλεγε, έλεγε , έλεγε κουνώντας χέρια και πόδια, αφήνοντας την εντύπωση , ότι εκείνος είναι που δίνει τις εντολές.
Στη συνέχεια κάλεσε εκεί τους συνεργάτες του , τον Μπολάνο και τον Μπελέρη για να περάσει το μήνυμα ότι αυτή θα είναι η ομάδα που θα κάνει κουμάντο στον τόπο μας στο μέλλον.

Επιβεβαίωση αυτού αποτελούν οι πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες ακόμα) ότι και στη συνάντηση που ακολούθησε για την "ενότητα" της μειονότητας μέσω της συνένωσης των Ντούλε, Κίτσιο και Παπα, ο Ντούλες φάνηκε να προωθεί ως διάδοχο του Παππά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στο τιμόνι της ένωσης των τριών κενών σωμάτων, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ, τον Μπολάνο, γνωστό για το ξεπούλημα της Χιμάρας , για τις 73 παράνομες άδειες στους Αλβανούς, στενό φίλο του Μπερίσια (ο Ντούλες τώρα είναι βουλευτής του Δ. Κόμματος με πνευματικό πατέρα τον Μπερίσια), γνωστό για τις προβοκάτσιες που εξαγρίωναν τα εθνικιστικά στίφη των Αλβανών εναντίον της Χιμάρας, αλλά γνωστό και σε κάποιους σημαντικούς στην Αθήνα ...,. γιατί στις θητείες του Μπολάνου επικεφαλής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του δήμου της Χιμάρας, φαγώθηκαν ένα σωρό λεφτά εκεί.!!!

Και θα έχει ασφαλώς επιτυχία! Ο Παππάς δε θα πει όχι διότι ο Μπολάνος στήριξε σθεναρά την εκλογή του πριν τρία χρόνια και ο ίδιος ο Παπάς τέλεσε εμπειρογνώμονας ή σύμβουλος (ανεξαρτήτως με τι τρόπο) στην επιτροπή πολεοδομίας του Δήμου Χιμάρας. Ο Κίτσιος δεν έχει γιατί να φωνάξει, αρκεί ο Ντούλες να του δώσει ένα κομμάτι ψωμί στο πολιτικό ταψί της μειονότητας, Στην ε.ε. μειονότητα δεν έχει ποιος να αντιδράσει. Άρα μένει να συμφωνήσει και η Πρεσβεία μας!!!
Να λοιπόν, γι΄αυτή την ενότητα μιλούμε, την απόδειξη ότι τον ελληνισμό έχουν πάρει όμηρο κάποιοι αναντικατάστατοι τύποι εθνικοί εγκληματίες.

Άρα λοιπόν, έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο Ντούλες θα "πεθάνει" πολιτικά, αφού νεκρώσει όλων τον ελληνισμό και στο τελευταίο του κύτταρο...


Παναγιώτης Μπάρκας
29 Ιανουαρίου 2018

Σχόλια