Η πρώτη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς» ,του δήμου Φοινίκης με έδρα τη Λιβαδειά


Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 9 Απριλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κοσμάς» διοργάνωσε την πρώτη του εκδήλωση. Το γεγονός αυτό αποτελεί την έναρξη μιας κοινής πορείας στην οποία έχει χώρο για όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμβάλλουν στην προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ήταν πρωτοβουλία μιας ομάδας για την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, η οποία έκρινε αναγκαία την προάσπιση του πολιτιστικού πλούτου που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και θεώρησε χρέος τη διάδοσή του στις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή αγιασμού έναρξης της δραστηριότητας του Συλλόγου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο κέντρο της Λιβαδειάς.Στη συνέχεια οι παρεβρισκόμενοι ακολούθησαν το πρόγραμμα αυτής της εκδήλωσης στην καθορισμένη αίθουσα.Μετά το καλωσόρισμα από την γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου,κα. Ιουλία Τζαφέρη, το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Ανέτα Γκούντη, η οποία αρχικά παρουσίασε τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους,στην εως τώρα δραστηριότητά του και στην περαιτέρω πορεία του. Στο λόγο της τόνισε ότι εαν και είναι η πρώτη παρουσίαση του Συλλόγου στο κοινό, η δραστηριότητά του έχει αρχίσει περίπου ένα χρόνο πριν.Σε αυτό το σημείο ανέφερε την ουσιαστική προσφορά πολλών ανθρώπων. οι οποίοι προσφέρθηκαν να συμβάλλουν και να στηρίξουν το έργο του.Επίσης διευκρίνισε ότι η δράση του είναι ανεξάρτητη από κάθε άλλο φορέα και δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των προσκεκλημένων και παρεβρισκόμενων και ο βουλευτής της Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, η πρόεδρος της Επιτροπής για της Μειονότητες στην Αλβανία κα.Κωνσταντίνα Μπεζιάνη, ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παππάς,ο πρόεδρος του Κόμματος ΜΕGA κ.Χρηστάκης Κίτσιος, ο Προϊστάμενος του Ελληνικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, κ.Παναγιώτης Μπάρκας, εκπρόσωποι του Δημαρχείου Φοινίκης κ.α. Στις εκφωνήσεις τους έκφρασαν τα συγχαρητήρια για την ίδρυση του Συλλόγου και δεσμεύτηκαν οτι θα είναι πάντα έτοιμοι προσωπικά ή από οποιαδήποτε θέση να στηρίξουν και να συμβάλλουν στο έργο του.

Στη συνέχεια μέσα σε μια ηλεκτρισμένη εορταστική ατμόσφαιρα, την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδιά του χορευτικού του σχολείου της Λιβαδειάς που ενθουσίασαν με τις λαμπερές στολές τους και την τέλεια ερμηνεία των ελληνικών χορών. Οι παρεβρισκόμενοι απόλαυσαν εκτός τους χορόυς τα παραδιοσιακά φαγητά και γλυκά φτιαγμένα απο τις κυρίες της περιοχής.
Η εκδήλωση έληξε μετά από γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς

Σχόλια